La Moguda Panda, la Holi Party o la recuperació del Castell de Focs, novetats de la Festa Major 2016 de Montornès

Montornès s’afegeix a les iniciatives destinades a evitar actituds i agressions sexistes, especialment durant la Festa Major

La Sala d’actes de l’Ajuntament de Montornès acollirà aquest dimecres 7 de setembre, a les 13 hores, la presentació als mitjans de comunicació de la Festa Major d'estiu 2016, que tindrà lloc del 16 al 19 de setembre. A les activitats tradicionals s’afegeixen enguany de noves, com la Moguda Panda, un matí intens de lleure infantil a la plaça de Pau Picasso; una visita guiada pel nucli antic del poble emmarcada en les Jornades Europees del Patrimoni; una Despertada matinera amb xocolatada i coca; una holi party i la recuperació del castell de focs d’artifici com a fi de festa.

Register to read more...

Montornès viurà el 4 de juny la representació de la tercera edició de la Remençada

Enguany s’han introduït canvis en diferents escenes i s’han incorporat cançons noves per tal d’augmentar el dinamisme teatral de l’obra.

La Sala parroquial de Sant Sadurní va acollir la setmana passada la presentació de la tercera edició de La Remençada. Durant l'acte es va poder gaudir d'un tastet del què es veurà el dissabte 4 de juny als carrers de Montornès. Així, un grup d’actors i actrius han interpretat fragments de l’obra acompanyats al piano pel compositor de les peces musicals, Xavier Baurier.

Register to read more...

El Festival Infantil de Teatre Kacu Mensi de Montmeló es celebrarà el cap de setmana del 21 i 22 de maig

En total es mostraran 27 espectacles dels associats a Kacu Mensi i d'altres companyies convidades.

L’Associació de Professionals del Teatre Infantil  i Familiar Kacu Mensi, amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de Montmeló, organitza  la  quarta  edició  del FITKAM, el Festival Infantil de Teatre Kacu Mensi a Montmeló, que es celebrarà el 21 i 22 de maig. Durant tot el cap de setmana es podran veure 27 espectacles infantils i familiars que es mouen en gèneres tan diversos com el teatre sensorial, la màgia, el musical, el clown, les titelles, els concerts teatralitzats i els contacontes, entre d’altres.

Register to read more...

El jaciment romà de Mons Observans ja es pot visitar virtualment des de Google Street View

L'assentament situat entre Montmeló i Montornès és un dels cinc indrets seleccionats del Vallès Oriental.

El jaciment romà de Mons Observans és un dels 300 indrets turístics de tota Catalunya, i dels 5 del Vallès Oriental, que ja es poden visitar virtualment des de Google Street View. Gràcies al projecte tecnològic Google Trekker Catalunya, impulsat per la multinacional nordamericana i la Generalitat de Catalunya, els usuaris poden accedir a rutes i imatges que es poden contemplar, en visió panoràmica de 360 graus, centenars d'indrets geolocalitzats de Catalunya, a partir de l'aplicació Google Maps.

Register to read more...

Diables Parets posarà en escena, per Sant Jordi, l'obra commemorativa dels 20 anys de l'entitat

El muntatge, que es podrà veure dissabte 23 d'abril a les 21 hores, compta amb el guió i la direcció escènica de Mercè Alcayna.

El pròxim dissabte 23 d’abril, coincidint amb la celebració de la Diada de Sant Jordi, Diables Parets posarà en escena l’obra commemorativa dels 20 anys de l’entitat. El muntatge, que tindrà lloc a partir de les 21 hores, esdevindrà l’espectacle de foc, música i pirotècnia més gran vist al municipi fins al moment.

Register to read more...

Es presenta el llibre de les excavacions arqueològiques que es van fer a Parets entre el 2010 i el 2012

“Parietes. Arqueologia al nucli antic de Parets del Vallès”, d’Alessandro Ravotto, és el títol de la publicació que s'inclou dins de la col·lecció d’Estudis locals.

“Parietes. Arqueologia al nucli antic de Parets del Vallès”, d’Alessandro Ravoto, és el nou llibre de la col·lecció d’Estudis locals, que es presentarà el dissabte 23 d’abril, a les 12 h, a la plaça de la Vila, coincidint amb la Diada de Sant Jordi. El volum, editat per l’Ajuntament de Parets, i amb pròleg de l’historiador Jaume Vilaginés, està basat en les excavacions arqueològiques que es van fer entre els anys 2010 i 2012 amb motiu de les obres de remodelació dels carrers Major i Barcelona i del passatge que envolta la façana est de l’església de Sant Esteve.

Register to read more...

17 companyies i 64 actuacions al 10è aniversari de la Mostra Internacional de Titelles de Mollet del Vallès

Del 4 al 15 d'abril, 10 botigues del centre de la ciutat exposaran en els seus aparadors les dues escenografies més grans de Galiot Teatre.

El cap de setmana del 15, 16 i 17 d’abril, Mollet del Vallès es convertirà de nou en la capital catalana dels titelles amb la celebració de la Mostra Internacional de Titelles. Enguany, per celebrar el desè aniversari, la programació inclou 10 espectacles d’estrena i dues sorpreses. La MITMO 2016 comptarà amb un total de 17 companyies i 64 actuacions (tot comptant els espectacles previs al Mercat Municipal i a les escoles bressol).

Register to read more...

Montmeló vol recuperar la història de la Festa Major amb una exposició que es podrà veure al Museu Municipal

Totes les persones que conservin documents de la festa poden contactar amb el Centre Cultural la Torreta.

Les regidories de Festes i Tradicions i de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Montmeló estan preparant una exposició monogràfica de la Festa Major de Montmeló que es presentarà al Museu Municipal de Montmeló durant la Festa Major d'enguany que tindrà lloc del 30 de juny al 3 de juliol.

Register to read more...

La torre del Telègraf de Montornès, entre els 150 elements imprescindibles del patrimoni industrial de Catalunya

L’edifici combina l’aspecte que tenia a mitjan segle XIX amb les millores tècniques de seguretat d’avui dia que possibiliten l’accés i la visita.

La torre del Telègraf de Montornès apareix al costat d’altres elements com la Torre de l'Aigua de Sabadell, el Canal d'Urgell, la Central de Daió, el Mercat del Born o el Viaducte dels Masos, en el Mapa dels 150 elements imprescindibles del patrimoni industrial de Catalunya que ha elaborat el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).

Register to read more...

L’Ajuntament de Mollet amplia el fons de l’Arxiu Municipal amb la donació de documents de Joan Solé Tura

El fons donat comprèn, entre d'altres, originals de novel·la, teatre i poesia, textos mecanografiats de les seves obres sobre la història de Mollet.

Jordi Solé Flores, fill de Joan Solé Tura, ha fet donació a l’Ajuntament de Mollet del Vallès d’un important fons documental del seu pare que aplega, entre d’altres, originals de la seva creació literària, textos de les seves obres sobre la història de Mollet o escrits biogràfics de persones rellevants de la ciutat. Joan Solé Tura va ser un prolífic escriptor i cronista de Mollet i sobre la ciutat.

Register to read more...

La quarta Setmana del Teatre de la Llagosta tindrà lloc del 16 al 25 d'octubre

Una de les principals propostes de la programació és la representació de l'obra 'Animals de companyia', amb Mercè Martínez.

Per quart any consecutiu l'Ajuntament de La Llagosta organitza la Setmana del Teatre que incideix novament en les arts escèniques en espais no convencionals. La programació d'enguany s'iniciarà el divendres 16 d'octubre, a partir de les 19 hores al Centre Cultural, amb una sessió de cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula Noviembre. Dirigit per Achero Mañas, el film tracta sobre el teatre en espais no convencionals.

Register to read more...