'La Diada de Catalunya', de Jesús Pallàs

Aquest 11 de setembre tornem a celebrar arreu del país la nostra Diada Nacional i així és per acord del nostre Parlament i la voluntat majoritària dels catalans, però a Parets del Vallès sembla que l’acord del PSC amb PDC (ex-CDC) comporta certes retallades lèxiques, ja que en el díptic informatiu que reparteixen a les bústies de les cases del poble, s’ha perdut la paraula Nacional i passa a ser només l’asèptic Diada de Catalunya.

Register to read more...

'Natura, només hi ha una', de Sergi Mingote

Una data: 5 de juny. Una celebració: Dia Mundial del Medi Ambient. Un sentiment: satisfacció davant els reptes assolits. Un objectiu: continuar millorant el nostre entorn fluvial. Una alarma: manca de respecte i desequilibri entre home i natura. La millora dels entorns fluvials de la conca del Besòs és ja una realitat que ens fa sentir orgullosos i satisfets pels esforços fets per revertir una situació que, a priori, semblava irreversible. Un dels objectius d’aquesta recuperació dels entorns era i és, entre altres, que els ciutadans i les ciutadanes tornessin a viure de cara al riu, es retrobessin amb aquests espais, que ens ofereixen tantes alternatives d’oci, esportives i lúdiques, amb aquests jardins naturals.

Register to read more...

'Ser Comunista Avui', d'Antonio López

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista, Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'ésser comunista avui. Ser comunista avui, com ahir, és lluitar per una societat d'homes i dones lliures i iguals, per una societat en la que regeixi el principi de "a cadascú segons les seves necessitats; de cadascú segons les seves possibilitats". Igualtat social implica repartiment equitatiu de la riquesa produïda i redistribució igualitària dels beneficis per afavorir els que menys tenen.

Register to read more...

'En silenci', de Kènia Domènech

De bon matí amb el cafè a la mà he obert el mail, cap convocatòria. Després de la dutxa, cap convocatòria. Frego plats, faig feina, cap convocatòria. Vaig a comprar, cap convocatòria. Decideixo obrir a en Jordi i en Ramon, i em diuen que no hi ha cap convocatòria. Quin és el valor d'una mort? Estem de dol, si, però cap convocatòria. La setmana passada, amb l'últim atac terrorista a Europa, el minut de silenci es va convocar a ritme d'infart, que cal dir que em sembla adequat.

Register to read more...

'85è aniversari de la 2a República', d'Antonio López

Aquest 14 d´abril de 2016 commemorem el 85è aniversari de la proclamació de la Segona República, la qual va significar un període inèdit de democràcia, llibertats col·lectives, Transformacions culturals, socials, econòmiques, laborals, educatives, Sanitàries i polítiques, com mai s'havien viscut. L'actual trencament del pacte constitucional de 1978 és avui un fet consumat, per la imposicions de polítiques d'austeritat, que han atemptat clarament contra els estructures bàsiques de l'Estat del Benestar.

Register to read more...

'Calien les obres?', de Jesús Pallàs

Sóc un veí de l’avinguda d’Espanya de Parets del Vallès i ara que han finalitzat les obres del segon tram després de més de 4 mesos, voldria fer uns comentaris: Molts veïns no acabem de veure la necessitat de fer l’avinguda de vianants per la nul·la activitat comercial que se’n deriva i sí pels problemes de trànsit que està portant; està clar que una avinguda cèntrica i prolongada de l’Eixample és una via de circulació constant i d’aparcament de vehicles, especialment el tram final a Can Roura, tocant a l’estació, on molts veïns de Parets  deixen el vehicle per després agafar el tren.

Register to read more...

'En defensa de la transparència, l’ètica i els recursos públics als centres de salut de la Fundació Sanitària de Mollet'

La Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès va rebre fa un any informacions de presumptes irregularitats a la Fundació Sanitària de Mollet. Arran d’això, la Plataforma ha estat comprovant diferents informacions contingudes en aquest escrit confidencial, algunes d’elles d’una gravetat manifesta tal com privilegis en el lloguer d’unes instal·lacions del president de la Fundació Sanitària de Mollet, transvasament de diners de la Fundació a Socors Mutus d’uns aparcaments propietat d’aquesta i d’altres temes relacionats amb presumptes privilegis dels socis de la Mútua del Vallès en perjudici dels usuaris del sistema públic de salut.

Register to read more...

'Pérdida de derechos en las jubilaciones en general y las anticipadas en particular', d'Antonio López

Las reformas de las pensiones llevada a cabo por el Gobierno del PSOE  y después del PP, ha significado una pérdida de derechos a los trabajadores en general y en concreto para  los que ahora mismo estamos llegando a edades que podríamos jubilarnos, esta situación supone una carrera de obstáculos casi imposible de saltar.

Register to read more...

'3.353 gràcies', comunicat En Comú Podem Parets del Vallès

Benvolguts veïns i veïnes de Parets: Volem donar-vos les gràcies pel vostre recolzament en aquestes eleccions generals de 2015. La confluència En Comú Podem ha estat la més votada a Parets del Vallès amb 3.353 vots. Això és una fita històrica ja que a Parets sempre havia guanyat el PSC el qual ha obtingut en aquests comicis 1.750 vots. La jornada electoral va començar amb forces sorpreses. Els apoderats i apoderades de la confluència ens vam trobar que a molts col·legis electorals de Parets no volien col·locar paperetes dins les cabines.

Register to read more...

'La veritable democràcia', de Ramon Mariscal

La democràcia és una forma de govern de l'Estat on el poder és exercit pel poble, mitjançant mecanismes legítims de participació en la presa de decisions polítiques ... En aquest sentit, la democràcia és també el govern de les majories, però sense deixar de banda els drets dels individus ni desatendre les minories... Aquesta és la definició breu però molt clara del que anomenem democràcia. Govern del poble per i per al poble. En aquest país, tant en el govern central, com en els governs autonòmics, com en els governs municipals sembla que no té una consciència clara de la seva aquest veritable significat.

Register to read more...

'Desarmem la guerra amb el cor i la raó', d'Alex Anfruns

Durant anys, ens hem oposat a les guerres dels Estats Units i de l'Otan a la regió del Pròxim Orient. Ho hem fet al carrer, però també proposant el nostre anàlisi amb una mirada profundament humanista i en favor de la pau. La mobilització i la reflexió son les dues principals eines que tenim. Però la una no pot avançar sense l'altre. Es evident el per què: seria ingenu creure que aquells que tenen interessos en la guerra, és a dir els propietaris de la indústria armamentística no vulguin treure les lliçons del passat.

Register to read more...