Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Novetats en els espectacles de l’Arribada i el Judici del Carnestoltes de Mollet del Vallès

La celebració del Ball del Barraló i l'Arribada del Carnestoltes diumenge 23 de febrer iniciarà les festes.

El proper diumenge 23 de febrer, previ al Dijous Gras, Mollet començarà la celebració del Carnaval amb el Ball del Barraló i l’Arribada del Carnestoltes. Enguany hi haurà novetats en la música i el ball de l’Arribada, així com en la litúrgia i la música del Judici. El Ball del Barraló dóna la benvinguda al senyor Carnestoltes de la ciutat des del 2004 quan es va recuperar aquest ball antic de l'Esbart Dansaire. Des d'aleshores es demana a la gent que duguin barret per l'arribada del Carnestoltes a la ciutat.

El ball té una música pròpia, obra de Josep Maria Aparicio, que enguany ha estat arranjada per un expert en músiques tradicionals, Xavier Batllés. Una altra novetat, fa referència al mateix Ball del Barraló: de la mà d’Eduard Peixoto i amb la col·laboració de Joan Vallbona, l’Esbart Dansaire ha actualitzat la coreografia amb l’objectiu que sigui una dansa més oberta, que la pugui ballar tothom. De fet, el ball s’està ensenyant a les escoles de la ciutat amb aquest objectiu.

L’altra novetat d’aquest any, fa referència a l’espectacle del Judici i Crema del Carnestoltes. Enguany ha acabat el procés de creació de la litúrgia d’aquest espectacle i s’hi han afegit músiques pròpies. La part escènica és obra de Marian Masoliver, que dirigirà l’espectacle per tercer any consecutiu. La companyia Carnamolles, formada per 15 actors de diferents edats, serà l’encarregada de la interpretació. Les músiques són obra de Josep Maria Aparicio i seran interpretades en directe per la Mollet Jazz Band de l’Escola Municipal de Música, amb la col·laboració del Grup de Tambors del Centro Cultural Aragonés de Mollet.

El programa de Carnaval a la ciutat compta amb altres activitats festives i tradicionals organitzades per l’Ajuntament i diverses entitats de la ciutat. El gruix d’activitats es faran el cap de setmana de l’1 i 2 de març, entre les quals destaca l’Escudella de Carnaval del Casal Cultural, el Ball Jove a càrrec de les Colles de Morats i Torrats, la Festa infantil de disfresses al parc de les Pruneres i la Rua i el Lliurament de Premis.

Per tal de donar a conèixer a la ciutadania els personatges propis del Carnaval molletà, del 14 de febrer a l’1 de març, La Marineta acull una exposició amb els diferents personatges i una explicació de qui són, què representen i de quin paper tenen.

Share