Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L’Ajuntament de Vilanova del Vallès guanya el recurs contenciós administratiu al Consorci Teledigital Mollet per la seva sortida de Vallès Visió

L'ens supramunicipal reclamava el pagament d'un deute de 74.000 euros en concepte de quotes pendents i del rènting dels equips tècnics.

El Jutjat Contenciós Administratiu número 14 de Barcelona ha donat la raó a l'Ajuntament de Vilanova del Vallès en el litigi que mantenia des de feia anys amb el Consorci Teledigital Mollet. Aquest ens que gestiona el canal de televisió pública del Baix Vallès -Vallès Visió- reclamava el pagament d'un deute de 74.000 euros en concepte de quotes pendents i del rènting dels equips tècnics.

El mes de setembre de 2011 l’Ajuntament de Vilanova del Vallès va decidir, en el ple municipal, que el municipi se separés del Consorci Teledigital Mollet del Vallès (CTM). La causa d’aquesta decisió va ser la crisi econòmica, i la reducció del pressupost municipal, que segons fonts municipals "feia inviable continuar pagant la quota de soci que era de 40.000€ anuals aproximadament doncs es creia convenient prioritzar altres aspectes com els socials i educatius".

Inicialment l’Ajuntament presidit per l'alcalde Oriol Safont va proposar un acord inicial amb el CTM però tal com explica en un comunicat de premsa el consistori vilanoví "la iniciativa va ser rebutjada pel Consorci Teledigital Mollet que va optar per la reclamació judicial i va presentar un recurs contenciós administratiu on reclamava més de 74.000€".

La sentència número 241 de 2014 del Jutjat Contenciós-Administratiu número 14 de Barcelona -feta pública aquest dimarts- ha donat la raó al consistori i, per tant, s’ha desestimat aquest recurs establint, a més a més, ha establert unes costes judicials de 400€ per al CTM.

Actualment, l’Ajuntament de Vilanova del Vallès disposa d’una televisió local (VdV TV Vilanova del Vallès Televisió), a través de l’empresa EixTic, que es pot visualitzar des d’Internet o els dispositius mòbils i que publica tres
notícies al mes sobre l'actualitat del municipi (incloent-hi els plens municipals) i que suposa un cost inferior al que suposava l'estada a Vallès Visió.

Veure notícies relacionades:

El TSJC s'haurà de pronunciar sobre la sentència que obliga Vallès Visió a indemnitzar a l'empresa Simaestudio SL

Share