Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Vallromanes aprova per unanimitat una rebaixa de l'Impost de Béns Immobles d'un 5,21%

Tot i votar a favor IVALL acusa al govern de MxV-ERC i CiU de 'buscar desesperadament vots electorals'.

El Ple de l’Ajuntament de Vallromanes ha aprovat provisionalment per unanimitat, en el ple extraordinari d'aquest dijous, baixar el tipus impositiu de l’Impost de Béns Immobles de caràcter urbà (IBI) del 0,87 al 0,82, el que repercutirà en una rebaixa del rebut de l’IBI d'un 5,21%.

A més, tots els grups polítics del plenari han aprovat la modificació de l’Ordenança fiscal que regula l’Impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua), per adaptar-se a la nova normativa estatal i incorporar l’exempció d’aquest impost en els supòsits de dacions en pagament de l’habitatge habitual.

Així, a l’article 6 d’aquesta Ordenança s’incorpora una bonificació del 95% per a aquells terrenys on es desenvolupin activitats econòmiques que siguin declarades d'especial interès o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, històric artístiques o de foment de l'ocupació que justifiquin aquesta declaració. La declaració d'especial interès o utilitat municipal haurà de ser aprovada pel Ple de l’Ajuntament. Pel que fa a la resta de bonificacions continuen vigents.

IVALL diu que la rebaixa de l'IBI 'busca desesperadament vots electorals'

Tot i donar suport a la proposta del Govern format per MxV-ERC i CiU, el grup Independents de Vallromanes ha lamentat que aquesta rebaixa de l'IBI "la portin a ple a 7 mesos d'eleccions i buscant desesperadament vots electorals. Les coses no funcionen així. Perquè ho fan ara i no l'any passat? És més greu encara quan mirem uns anys enrere i veiem que ERC va votar en contra de la rebaixa de l'IBI del 3% per l'any 2012 presentada per IVAL".

IVALL ha recordat que "a Vallromanes tenim uns dels IBI més alt de Catalunya amb una taxa impositiva de 0,96%, quan per exemple els nostres veïns de Vilanova del Vallès tenen un 0,56% o Alella un 0,62%. Tots sabem que en cap punt del programa d'ERC apareix que rebaixaran l'IBI i l'únic que està fent aquest govern és desenvolupar el programa electoral d'IVALL".

La rebaixa de l'IBI aprovada en el plenari de dijous no és la primera que es produeix en aquesta legislatura. De fet durant el pacte entre CiU i IVALL (2011-13) ja es va aprovar una rebaixa de l'IBI per les ordenances de 2012 però un decret del Govern Central -quan el PP va guanyar les generals el novembre de 2011- no va fer possible la mesura ja que va obligar a una pujada generalitzada d'aquest impost a tots els municipis de l'Estat.

Share