Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'alcalde de Montornès, José A.Montero, diu que l'Ajuntament no té cap responsabilitat en l'acomiadament dels 29 treballadors del Complex Esportiu

En declaracions a Ràdio Montornès, el batlle comunista assenyala que 'la subrogació dels treballadors que han anat al carrer no és legal'.

L'alcalde de Montornès, José Antonio Montero, ha sortit al pas de les crítiques que ha rebut el seu govern després que s'hagin acomiadat els 29 treballadors del Complex Esportiu Municipal que gestionava fins aquesta setmana l'empresa SEAE. En declaracions a Ràdio Montornès, Montero ha dit que el seu govern "no té cap responsabilitat en l'acomiadament dels 29 treballadors" i ha afegit que "la subrogació -que demanava la plantilla- no és legal".

Montero ha anat més enllà i ha declarat que "la gestió directa de l'equipament per part de l'Ajuntament implicarà que l'accés als nous llocs de treball que es convoquin serà a través d'un concurs públic. El futur passa per una convocatòria pública".

L'alcalde d'ICV-EUiA ha dit que "comprèn la situació que viuen les famílies dels 29 treballadors acomiadats" però ha recordat que en aquest concurs també tenen dret a participar els aproximadament 1.600 aturats que hi ha al municipi baixvallesà.

Mentrestant el sindicat CCOO exigeix a l’Ajuntament de Montornès que, en aplicació de l‘article 44 de l’Estatut dels Treballadors, subrogui als treballadors de l’empresa SEAE, tal com ha resolt la Inspecció de Treball. El mateix sindicat ha rebutjat la intervenció del consistori en la gestió, un fet que ha provocat l’acomiadament de la plantilla de l'empresa concessionària.

A més, CCOO ha anunicat que presentarà un recurs davant del TSJC per impugnar la decisió del Jutjat Mercantil nº4 de Barcelona que ha resolt que no existeix ransmissió de l’activitat econòmica de l’empresa i que per tant no es pot aplicar la subrogació fent cas omís de la resolució de la Inspecció del Treball.

Els grups de l'oposició acusen al Govern de Montero d'ocultar la informació

El ple de l'Ajuntament de Montornès, celebrat aquest dijous al vespre, va ser un dels més tensos dels darrers temps en el municipi. Els tres grups de l'oposició (PSC, PPC i CiU) van acusar al Govern d'ICV-EUiA de "manca d'informació" de tot el procés i van demanar que "expliquin quines passes seguiran a partir d'ara".

Miguel Angel Alvarado, del PPC, deia que "la gestió de l'equip de govern no ha estat clara" i demanava "la unió de tots els grups" per buscar una solució. Des de CiU, Josep Maria Lecina criticava el fet que l'alcalde José A. Montero "no hagi deixat participar a la resta dels grups en aquest cas. No heu facilitat cap informació".

La regidora del PSC i candidata a l'alcaldia, Eva Díaz, no entenia com s'havia arribat a aquesta situació "tan injusta pels treballadors". L'alcalde, José A. Montero, va negar que no es facilités informació a la resta de grups i va acusar a l'empresa Gestió Esport Montornès SL "d'estafar a l'Ajuntament", per això -segons Montero- "van iniciar la suspensió del contracte".

Veure notícia relacionada:

L'Ajuntament de Montornès tanca les instal·lacions del Complex Esportiu i no subroga la plantilla de SEAE

Share