Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'Estació de Mercaderies de La Llagosta generaria uns 1.300 llocs de treball segons un estudi de l'Institut Cerdà

Entre el 20% i el 25% de l’activitat econòmica en l'Eix de la Riera de Caldes està relacionada amb la logística.

La creació de l'Estació Intermodal de Mercaderies de la Llagosta generaria uns 1.300 llocs de treball i representaria un valor afegit brut de 87 milions d'euros anuals. Així ho assenyala un informe de l'Institut Cerdà encarregat per l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) que es va presentar el passat dimarts a la Granja Espai Cultural de Santa Perpètua de Mogoda a diverses empreses en una sessió de treball.

L'AMERC està constituïda pels ajuntaments de Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau‐Solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

L'estudi indica que dels futurs impactes de la terminal se’n deriva que el més avantatjós pel territori seria disposar d’una terminal que combinés l’operativa de contenidors i ferroutage -sistema de transport combinat entre carretera i ferrocarril-, per oferir el màxim ventall de serveis a les empreses que contribueixi a la generació de riquesa al territori de la Riera de Caldes i al seu entorn.

Segons les mateixes fonts, s'estima un impacte anual d'explotació d’entre 37,3 i 87,5 milions d'euros i entre 629 i 1.373 ocupats, segons els tres escenaris de com seria l'Estació Intermodal de la Llagosta.

Segons dades de l'AMERC, d'entre els 6 municipis de l'associació s’hi localitzen a l’entorn de 200 empreses i 800 autònoms enquadrats en els subsectors de transport, logística i emmagatzematge, que generen a l’entorn del 9% de l’ocupació assalariada i el 18% de l’ocupació autònoma localitzada al territori. Entre el 20% i el 25% de l’activitat econòmica al territori està relacionada amb la logística.

L'alcalde de la Llagosta, Alberto López, considera que “amb la posada en marxa de la futura estació de mercaderies l'atur de la zona, i més concretament del municipi, es podria reduir considerablement amb els nous llocs de treball que es generarien”, segons fonts municipals.

Share