Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Convocada una vaga indefinida a l'empresa Valeo Climatización de Martorelles, a partir d'aquest dijous 30 de juliol

La direcció de la firma, que fabrica aparells d'aire condicionat per a cotxes, vol traslladar els 257 empleats a Saragossa.

​El comitè d'empresa de VALEO Climatización ha anunciat la convocatòria d'una vaga indefinida a partir del pròxim dijous 30 de juliol contra la decisió de la multinacional francesa de tancar la planta de Martorelles, on actualment treballen 257 persones, i traslladar la plantilla a les instal·lacions que té a Saragossa.

Els representants dels treballadors consideren injustificada la mesura i denuncien la mala fe de comunicar una decisió d'aquesta importància només dos dies abans que el 90% de la plantilla afectada iniciï les seves vacances d'estiu, evidenciant la manca de voluntat negociadora per part de la direcció de l'empresa.

En un comunicat de premsa, la secció sindical de CGT a Valeo Climatización SAU recolza i participa de la convocatòria de vaga indefinida davant la decisió de la multinacional de tancar la fàbrica de Martorelles, on actualment es fabrica la gran majoria d'aparells d'aire condicionat per a l'automoció, i de traslladar la totalitat de la plantilla a les instal·lacions de l'empresa a Saragossa, on està ubicada Valeo Térmico SAU.

La integració de la plantilla, segons pretensió de l'empresa, es faria plenament efectiva a partir de gener de 2016, tot i que anteriorment, des de setembre de 2015, Valeo Térmico subrogaria els treballadors de Martorelles.

“La plantilla de Martorelles ha patit diferents expedients de regulació temporal i ha acceptat sacrificis de tot tipus per aconseguir l'aprovació de successius plans de viabilitat que garantien producció i rendibilitat a la planta fins, com a mínim, l'any 2019. De què ens ha servit?”, assenyalen des de la CGT.

Actualment es mantenia vigent el darrer pla de viabilitat, subscrit entre la plantilla i la direcció la multinacional, per tal de perllongar fins al 2019 el compromís de desenvolupar a Martorelles la totalitat de la producció requerida per SEAT, de qui Valeo és proveïdor dels sistemes d'aire condicionat instal·lats als seus vehicles.

“L'empresa argumenta la necessitat de concentrar la producció de Climatitzación i Términco en un únic centre per tal de guanyar competitivitat front a la competència però, en realitat, el que es pretén és abaratir costos obligant-nos a integrar-nos en un conveni col·lectiu que incorpora pitjors condicions retributives que el nostre actual. Si es tractés de millorar la competitivitat, probablement seria millor idea integrar la activitat de Saragossa a Martorelles, que és allà on sempre s'ha realitzat la producció de climatització per a vehicles”, afirma la secció sindical de la CGT.

La CGT reclama una “actitud vigilant” de l'autoritat laboral i l'Administració davant una negociació de gran transcendència que es convoca injustificadament quan la plantilla es disposa a iniciar les seves vacances, impossibilitant “que es desenvolupi una veritable negociació, amb participació de la plantilla. Aquí no es vol negociar, només imposar una decisió que ens obliga a traslladar-nos a nosaltres mateixos i a les nostres famílies més de 300 quilòmetres enllà i amb un futur incert”, sentencien.

D'altra banda, el sindicat CCOO a Valeo ha fet públiques algunes de les accions previstes per als propers dies.

Així, dilluns 27 de juliol una comissió dels treballadors es reunirà a l'Ajuntament de Martorelles, dimecres 29 el comitè s'entrevistarà amb el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat i dijous 30, a les 11.30 h, arribaran treballadors de Valeo España i hi haurà una convocatòria de delegats sindicals d'altres empreses.

A més, dijous 30 de juliol, a les 12.30 h, està prevista una concentració de tots els alcaldes de les localitats situades a les rodalies de Martorelles.

Share