Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Els treballadors de Valeo Martorelles reben un important suport institucional en protesta per l'amenaça de 'deslocalització regional'

L'alcalde de Martorelles, Marc Candela, ha llegit el manifest conjunt elaborat per aquesta mobilització i ha avançat que es convertirà en moció per portar als plens dels ajuntaments.

Aquest dijous al migdia s’ha dut a terme a la planta de Valeo Climatización de Martorelles un acte institucional de suport a la plantilla de treballadors en el qual han participat diferents càrrecs públics que s’han concentrat a les portes de l’empresa per manifestar el seu rebuig a la mesura anunciada per la multinacional de traslladar la fàbrica fins a Saragossa.

Es tracta de càrrecs públics de diferents ajuntaments del Baix Vallès i de l'àrea metropolitana, forces polítiques i organitzacions sindicals que han mostrat la transversalitat d’aquesta demanda.

El president del comitè d’empres de Valeo, Manuel Zamora, ha agraït als representants polítics el seu suport i ha deixat clara la voluntat dels treballadors de continuar lluitant per evitar el tancament de la planta: “Si veuen que hi ha un front comú, no ho aconseguiran. Valeo no es tanca”, ha declarat.

L’alcalde de Martorelles, Marc Candela, ha llegit la carta de suport a l’acte que l’Ajuntament de Barcelona ha fet arribar al consistori en el que es reiterava el seu suport amb la vaga convocada pels treballadors i en la que feia constar els eu compromís per la reindustrialització de Barcelona “que no acaba en els límits municipals sinó que s’estè a tota l’àrea metropolitana”.

Candela ha llegit també el manifest conjunt elaborat per aquesta mobilització i ha avançat que aquest manifest es convertirà en moció per portar als plens dels diferents ajuntaments allà representats: “Nosaltres portarem la moció al proper ple del mes de setembre” ha assegurat.

La vicepresidenta del Parlament de Catalunya i membre d’Esquerra Republicana de Catalunya, Anna Simó, que ha demanat al Govern de la Generalitat que “fiscalitzi tot aquest procés i doni suport als treballadors en tot allò que necessitin”.

A més, Simó ha recordat que la planta té un índex de productivitat altíssim i que “no hi ha cap raó objectiva perquè es tanqui”, alhora que ha anunciat que en les properes hores es posaria en contacte amb els eurodiputats d’Esquerra Ernest Maragall i Josep Maria Terricabras per tal que portin el cas de Valeo al Parlament Europeu.

En aquest acte han participat Marc Candela, alcalde de Martorelles; Joan Marc Flores, primer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Treball i Esports de l’Ajuntament de Martorelles; Mireia Dionisio, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Mollet; Raúl Broto, sisè tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Mollet; Antoni Guil, alcalde de Montmeló; Jordi Manils, president comarcal d'ICV i portaveu a Montmeló ; José Antonio Montero, alcalde de Montornès; Sergi Mingote, alcalde de Parets, Jordi Seguer, portaveu d'Ara Parets ERC ; Enrique Villegas, president d'ERC Parets ; Montserrat Sanmartí, alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles ; Jordi Terrades, segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Granollers i diputat al Parlament pel PSC; Miquel Ortiz, primer tinent  d’alcalde de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda; Emilia Briones, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat; Fran Sánchez, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt; David Ricard, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental; Joan Coscubiela, parlamentari d’ICV-EUiA al Congrés dels Diputats; Román Ruiz, parlamentari del PSC al Congrés dels Diputats, i Anna Simó, vicepresidenta del Parlament i portaveu d'ERC.

També hi ha participat una representació dels òrgans de direcció de CCOO de Catalunya, encapçalats pel secretari general, Joan Carles Gallego; de CCOO d’Indústria, encapçalats pels secretaris generals estatal, Agustín Martín, i de Catalunya, Javier Pacheco, i de CCOO del Vallès Oriental-Maresme-Osona, encapçalats pel secretari general, Gonzalo Plata.

Share