Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Ara Parets ERC demanarà que l’Ajuntament faci una aportació econòmica a la caixa de resistència dels treballadors de Valeo Martorelles

La plantilla, on hi treballen 9 veïns i veïnes de Parets del Vallès, està en vaga indefinida des de final de juliol.

El grup municipal d’Ara Parets ERC ha presentat una moció de suport a l’activitat industrial de la planta que l’empresa Valeo té a Martorelles. La multinacional francesa ha presentat un pla per al trasllat de l’activitat industrial a Saragossa, que afecta a la totalitat de la plantilla i que a partir de l’1 de Gener del 2016 deixarà la planta catalana sense activitat. Per això la plantilla, on hi treballen 9 veïns i veïnes de Parets del Vallès, està en vaga indefinida des de final de juliol.

El grup municipal Ara Parets ERC ha proposat que l’Ajuntament de Parets faci una aportació econòmica de 1.000 euros a la caixa de resistència de Valeo Martorelles, per destinar als treballadors en vaga què per això no percebin el seu sou.

Entre els acords inclosos en la moció presentada hi ha reclamar a la direcció de Valeo que garanteixi la continuïtat de la planta martorellessenca amb un pla industrial de recorregut negociat amb la representació dels treballadors/es ; demanar al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya que intercedeixi a favor de la planta martorellessenca i que faciliti el diàleg entre les parts ; demanar a la Presidència de la Generalitat de Catalunya que intercedeixi davant la matriu francesa ; expressar el suport de l’Ajuntament a la plantilla de Valeo Martorelles i a la representació sindical en defensa de l’activitat a l’empresa i pel manteniment dels llocs de treball i demanar als parlamentaris europeus catalans que realitzin accions per protegir la producció a Valeo-Martorelles.

En aquest sentit, l’agost passat el diputat d’ERC al Parlament Europeu, Josep-Maria Terricabras, va preguntar a la Comissió Europea (CE) sobre el tancament de Valero.

Terricabras va demanar a la CE si creu que s'han esgotat totes les vies de diàleg entre l'empresa i els representants dels treballadors; quina és l'agenda de la CE en relació als acomiadaments col•lectius que tenen lloc en el sí de la UE, i si la CE no troba que s'ha d'exigir una major justificació per a les mobilitats geogràfiques d'aquestes dimensions.

Valeo es dedica a la fabricació de components per a la indústria de l'automoció. L'empresa matriu de Valeo ha obtingut en el primer semestre d'aquest any un augment dels beneficis del 34%.

L'any 2009, la planta de Martorelles tenia 442 treballadors i després de diversos expedients de regulació ha passat a 257.

El juliol de l'any passat, empresa i treballadors van acordar que es garantia la producció a Martorelles fins el 2019.

Share