Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'exdirector adjunt del CEM El Turó, de La Llagosta, s'incorpora al seu lloc de treball després de la sentència laboral que obligava a la seva readmissió

L'Ajuntament presentarà recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya però ha ofert la reincorporació de l'únic treballador que fins ara no havia estat absorvit per l'empresa municipal.

Carlos Gómez, director adjunt del Complex Esportiu Municipal el Turó, de La Llagosta, s'ha incorporat aquest dilluns al seu lloc de treball complint així la sentència del Jutjat Social número 3 de Granollers que obligava a l'Ajuntament a a l'empresa Gestió Municipal del Sòl i Patrimoni a readmetre al treballador o bé a indemnitzar-lo. La jutgessa considera en la sentència que quan l’Ajuntament va intervenir el CEM el Turó, gestionat fins el 15 d'agost per l’empresa Geafe, ja es va produir una subrogació dels drets i obligacions de la concessionària amb els treballadors.

De fet, Gómez era l'únic treballador de la plantilla de GEAFE que no va acceptar incorporar-se a l'empresa Gestió Municipal del Sòl i Patrimoni i va decidir interposar una demanda laboral contra l'Ajuntament de La Llagosta. L'alcalde, Alberto López, ha justificat la presentació del recurs al TSJC va que el Govern Municipal ha detectat "errors en el redactat de les conclusions de la sentència en les dates de la intervenció" i no volen que el text "es tingui en compte de cara al futur sinó es subsanen aquestes deficiències".

López, d'ICV-EUiA, ha recordat a Digital Vallès, que l'Ajuntament va intervenir el CEM El Turó el 16 d'agost amb el compromís de mantenir tota la plantilla un cop reestablert el servei. L'alcalde de La Llagosta s'ha mostrat preocupat amb l'actuació del regidor del PSC de La Llagosta Raul Valero i considera que "la seva declaració ha estat decisiva en la sentència favorable al treballador i no ha defensat els interessos de l'Ajuntament.

Amb la incorporació de Gómez la plantilla del complex esportiu la integren 23 treballadors, els mateixos que abans de la intervenció. L'equipament esportiu que va tancar algunes setmanes ha iniciat una campanya de captació de nous usuaris amb l'objectiu d'arribar als 1.800, en l'actualitat hi ha uns 1.600 inscrits al CEM el Turó després que en el moment de la intervenció la xifra fos de 1.200 usuaris.

El PSC ataca l'actuació del Govern en aquest cas

Mentrestant els socialistes han criticat durament l'actuació del Govern de La Llagosta en tot aquest cas i en un comunicat fet públic divendres deien que la sentència feta pública "contradeix de forma clara, total i contundent els arguments utilitzats per l'alcalde Alberto López i per l'equip de govern". El PSC diu que segons la jutgessa la plantilla del Turó mai va ser acomiadada i que l'Ajuntament després de la intervenció "hauria d'haver fet la subrogació legal dels contractes de treball" i que després "l'empresa municipal tenia l'obligació d'absorvir el personal que prestava el servei".

El PSC afegeix que la sentència anul·la l'argument de l'acomiadament dels treballadors que havia utilitzat l'alcalde i que "l'Ajuntament era el responsable de garantir la continuïtat dels llocs de treball i pagar les nòmines després d'haver assumit la gestió". Els socialistes consideren que ha estat necessària una sentència i un any després per ratificar-ho i assenyalen que la sentència del Jutjat "eximeix de qualsevol responsabilitat" a GEAFE.

En el mateix comunicat el PSC explica que el procés penal i contenciós-administratiu iniciat per GEAFE contra l'Ajuntament continua obert. Els socialistes expliquen que l'antiga concessionària reclama 1,5 milions d'euros al consistori i recorden que també van presentar una querella per la via penal contra l'alcalde, Alberto López, i el regidor d'esports, Jesús Rios.

La imputació de l'alcalde

On tampoc no es posen d'acord PSC i ICV-EUiA és en la imputació d'Alberto López. Si bé és cert que l'alcalde de La Llagosta va anar a declarar, l'1 de març passat, en qualitat de 'querellat' al Jutjat d'instrucció número 2 de Mollet, els socialistes diuen que ho va fer com a 'imputat' mentre que ICV-EUiA explica que López no pot estar imputat si encara no se sap si hi haurà causa o no en aquest cas de presumpte delicte de prevaricació.

 

Share