Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El nedador paretà Miguel Luque es proclama subcampió del món en la final dels 50 metres braça a Montreal (Canadà)

El japonès Takayuki Suzuki, que disposa del rècord del món, queda primer amb una marca de 49:87 mentre que Luque gairebé iguala el temps obtingut als Jocs de Londres amb 50:22.

Tretze anys després que Miguel Luque debutés en uns Jocs Paralímpics, els de Sidney 2000, l'esportista paretà es manté a l'elit de la natació adaptada mundial. Aquest diumenge a la mitjanit Luque s'ha proclamat subcampió en la final dels 50 metres braça SB3 del Campionat del Món que s'ha disputat del 12 al 18 d'agost a Montreal (Canadà). En total l'equip espanyol ha obtingut durant el Mundial 27 metalls.

El nedador paralímpic ho tenia molt difícil per optar a la primera plaça ja que el seu principal rival, el japonès Takayuki Suzuki, disposa del World Record amb una marca de 48:49 des dels Jocs de Pequín, a la Xina, el 2008. En les semifinals Luque va guanyar la seva sèrie amb 51:11 i Suzuki també la seva amb un temps de 49:99, de manera que el nedador paretà sortia amb la segona millor marca i des del carrer número 5.

A la final dels 50 metres braça Miguel Luque va rebaixar de nou la seva marca però no va ser suficient per treure-li el primer lloc al nedador japonès que mai s'havia proclamat campió del Món. Suzuki va obtenir un pitjor registre a la final amb 49:87 però Luque va baixar el seu temps gairebé en un segon, passant del 51:11 al 50:22 de la final i molt a prop de la marca dels Jocs de Londres que va ser de 50:18.

La medalla de plata de Luque té molt mèrit si tenim en compte que als seus 36 anys, ha hagut de competir amb nedadors molt més joves i que fa relativament poc que s'han incorporat a la competició. És el cas del japonès Suzuki que té 26 anys, 10 menys que Luque, i que va començar a destacar el 2008 tot i que als Jocs de Londres es va haver de conformar amb el 3r lloc. El tercer lloc a la final del Mundial de Montreal ha estat per l'holandès Michael Schoennaker -guanyador de l'or als Jocs de Londres 2012- amb 50:70 i la quarta pel grec Vasilis Tsagkaris.

Durant el Campionat del Món que ha finalitzat aquest diumenge Luque ha pres part en altres modalitats quedant 5è en la final dels 150 m estils,  l'11è en 50 m papallona, 9è en 50 esquena i 4art als relleus 4X50 lliures amb l'equip paralímpic espanyol.

Palmarès de Miguel Luque

Amb la medalla d'argent al Mundial de Montreal -el quart de la seva carrera- l'esportista de 36 anys, amplia la llarga llista d'èxits que va encetar als Jocs de Sidney. Així, en els Mundials ha recollit fins ara 3 medalles d'or, una d'argent i un bronze (150 m estils, el 2006), i pel que fa als Jocs Paralímpics, dues medalles d'or, una d'argent i dues de bronze.

Share