Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El CAM supera amb èxit la Salomon Nature Trails Ultra Cavalls del Vent 2013

Albero i Lleida completen tot el recorregut mentre que Edo es retira a causa d'una lesió.

Oriol Albero i Lluís Lleida, socis del CAM Parets-Club d’Activitats de Muntanya de Parets del Vallès, van completar els 100 km i 13.320 metres de desnivell total del nou circuit de la UCV en 21h15m i 23h37m, respectivament, ocupant els llocs 396 i 501 de la classificació general absoluta. Per la seva part, Jordi Edo, el tercer soci del CAM que va prendre la sortida a la cursa de muntanya d’ultraresistència més exigent del calendari català, va ser retirat pels serveis mèdics de l’organització al quilòmetre 39, després d’haver patit un greu trencament fibril·lar del bessó dret en el segon quilòmetre de la prova. En aquells moments, Edo era el primer classificat del CAM a la cursa.

Dels 1.050 participants, només 626 van creuar la línea d’arribada de Bagà en el temps màxim de 28 hores establert per l’organització. El 40% restant de participants va abandonar, o va ser desqualificat per incompliment del reglament, o retirat per decisió del serveis mèdics. L’edició d’aquest any de l’Ultra Cavalls del Vent estrenava circuit. L’organització va afegir 16 quilòmetres i uns 2.000 metres de desnivell extres respecte a edicions anteriors. El nou tram baixava del refugi Serrat de les Esposes fins a Bellver, per desprès pujar des de la població ceretana fins al refugi Cortals de l’Ingla.

Organització molt rigorosa
L’edició 2012 de la UCV es va caracteritzar per unes condicions climàtiques extremes de fred, aiguats i vent que van generar molts abandonaments (80%). L’atleta Teresa Farriol va perdre la vida per hipotèrmia. Tot plegat va decidir als organitzadors que els corredors de l’edició 2013 tenien que dur a sobre equipament mínim obligatori per garantir la seva seguretat.

En diferents controls de pas, jutges de la prova han demanat als participants mostressin que duien el material obligatori. En cas de no portar-lo, han estat automàticament desqualificats i retirats de la cursa. També els controls mèdics s’han incrementat respecte a l’any anterior, i les decisions dels equips sanitaris eren indiscutibles. Aquests dos aspectes sumats a l’exigència física i mental de la cursa ha fet que el 40% dels participants no creuessin la línea d’arribada a Bagà.

Hernando i Picas, guanyadors absoluts
La classificació general masculina de l’edició 2013 de la UCV la van encapçalar Luis Alberto Hernando (10h23m), Tòfol Castanyer(10h25m) i Miguel Àngel Heras (10h27m). A la categoria femenina es va imposar l’actual campiona del món de l’especialitat, Núria Picas (12h05m) seguida de Uxue Fraile (12h39m) i Laia Andreu (14h09m)

Share