Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Antonio Rísquez no repetirà com a cap de llista del PSC de La Llagosta en les eleccions municipals de 2015

L'actual portaveu socialista i alcalde, entre 2003 i 2011, renuncia "per motius personals i professionals".

L'Agrupació local del PSC de La Llagosta ha convocat una assemblea extraordinària de militants pel pròxim dimarts 16 de desembre, a les 20 hores, que haurà d'escollir el candidat/a a l'alcaldia en les eleccions municipals de l'any que ve. Per ara, cap dels membres de l'agrupació ha manifestat públicament la seva voluntat d'optar al relleu d'Antonio Rísquez, que va ser alcalde del municipi, entre 2003 i 2011, i que encara continua com a portaveu del grup municipal a l'oposició.

En un comunicat de premsa, els socialistes llagostencs han avançat que Rísquez no optarà a la reelecció "per motius personals i professionals" amb l'objectiu "d'afavorir el procés de renovació al capdavant del futur grup municipal socialista a l'Ajuntament".

Els militants del PSC de La Llagosta podran votar en l'assemblea de dimarts que ve el nou cap de llista, que haurà de complir algun d'aquests requisits: ser proposat per la Comissió Executiva de la Federació, ser proposat per la Comissió Executiva de l'Agrupació o bé ser proposat per un terç dels membres dels assistents a l'assemblea.

16 anys de dedicació a la política

La renúncia de Rísquez a encapçalar la candidatura dels socialistes de La Llagosta el 2015 tanca una etapa de 16 anys vinculat amb la política local i comarcal. Antonio Rísquez va iniciar la seva activitat política al municipi, primer com a regidor al Govern Local quan era alcalde José L. López, posteriorment va ser alcalde (2003-2011) i en els 3 últims anys ha estat el portaveu del grup municipal a l'oposició.

La seva notorietat va créixer entre el 2007 i el 2011 quan va ocupar la presidència del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

La marxa de Rísquez deixa molt obert l'escenari polític a La Llagosta de cara als comicis de l'any vinent. En les eleccions de 2011 ICV-EUiA va assolir l'alcaldia després d'igualar en regidors amb el PSC (6) i de pactar amb CpLL i CiU. Però el pacte inicial ha sofert alguns canvis amb la baixa de la regidora convergent Mireia Egea.

L'entrada de noves forces polítiques com ara Podemos i Ciutadans poden fragmentar encara més la representació dels partits actuals.

Share