Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

CiU i ERC Montornès signaran dimarts el compromís de l'ANC 'Ajuntaments per la independència'

Segons denuncien les dues formacions polítiques, l'alcalde Montero (ICV-EUiA) no els ha permès fer la signatura a la sala de plens.

Les agrupacions locals de CiU, Esquerra Republicana de Catalunya de Montornès i l’Assemblea Territorial de l’Assemblea Nacional Catalana signaran el pròxim dimarts 5 de maig a les 19.30 hores el compromís “Ajuntaments per la independència” promogut per l’ANC.

A la signatura participaran les formacions polítiques d'ERC, que mai ha tingut representació al consistori i aspira a obtenir-la per primera vegada a les eleccions del 24 de maig, i CiU, que en l’actualitat compta amb un regidor, Josep Maria Lecina.

L’acte, inicialment programat a la Sala de plens de l’Ajuntament de Montornès del Vallès, es realitzarà davant de la Casa de la Vila, "com a senyal de protesta a la intolerància i abús de poder de l’actual alcalde contra les idees polítiques alienes al seu partit", segons fonts de l'organització.

En un comunicat fet públic per ERC Montornès assenyalen que "el dia 28 d’abril, José A. Montero, va vetar a darrera hora l'ús de la Sala de Plens".

ERC recorda que "tots els ciutadans, entitats/associacions i partits polítics tenen dret a fer ús de la sala de plens un cop l'expedient del permís administratiu s'ha tramitat, cosa que el dia 28 ja havia passat just abans que l'alcalde interceptés l'expedient donant com a fals argument a la secretaria d'alcaldia que l'ANC faria l'acte en un altre espai. I per altra banda, l’alcalde va argumentar al coordinador de l’Assemblea Territorial, Arnau Gonzàlez, que era una decisió pròpia i que no concedia la Sala de plens ja que ho considerava un acte no adient i de caràcter preelectoral".

Per ERC Montornès "l’alcalde vol dificultar o deslluir un acte que s’està fent habitualment a la resta de municipis catalans i del Vallès Oriental" i recorda que "no és la primera vegada que José A. Montero té una actitud hostil cap a les iniciatives sobiranistes, ja que el 15 d’octubre de 2014 va declarar que no facilitaria espais ni funcionaris per a la consulta del passat 9N. Cal matissar, però, que en veure la revolada que havien pres les seves declaracions, es va retractar en un sopar organitzat per l’ANC a Montornès del Vallès el 23 d’octubre de 2014".

L'actitud de Montero contrasta amb la d'altres dirigents polítics veïns. A Montmeló, per exemple, l'alcalde socialista Antoni Guil permetrà l'ús de la Sala de la Concòrdia per la signatura de l'acord de l'ANC. L'acte tindrà lloc el pròxim dimarts a les 19 hores.

Share