Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El PSC de Parets proposa canviar el nom de l'escola Lluís Piquer per la seva vinculació en favor del règim franquista

Els socialistes proposen dedicar un nom de carrer o plaça als 8 alcaldes i/o regidors paretans executats pel franquisme.

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Parets ha presentat un moció on demana que s'iniciï l'expedient pel canvi de nom de l'escola Lluís Piquer "per la seva manifesta disposició en favor del règim franquista durant la Guerra Civil".

Els socialistes proposen que es canviï el nom pel d'alguna persona vinculada al món de l'educació i posen com a exemple, Marta Mata, tot i que demanen "que sigui la comunitat educativa del mateix centre juntament amb els representants municipals els qui obrin un procés per escollir el nou nom".

Nascut a Lleida el 1881 Lluís Piquer i Jover va arribar a Parets el 1934 i va exercir com a mestre nacional durant poc temps ja que el juliol de 1936 va ser assassinat, als 56 anys, juntament amb els seus fills Josep i Angel. Tots tres formaven part de la Comunió Tradicionalista i a Acció Catòlica.

La moció del PSC proposa dedicar un nom de carrer o plaça a tots els alcaldes i regidors del municipi que van ser executats pel règim franquista, alguns afusellats al Camp de la Bota i d'altres morts a l'exili (1939-1941). Es tracta d'Antoni Arimon Farrés, Joan Bronat Escona, Projecte Forns Ninou, Jaume Massaguer Gallart, Amadeu Pagès Xarto, Amadeu Ramon Briquets, Esteve Seguer Forés i Pere Xicota Alvárez.


Alhora els socialistes paretans proposen que coincidint amb el 14 d'abril -data de la proclamació de la 2a República- s'institueixi un acte públic, de caire institucional, en homenatge als alcaldes i regidors de Parets que van ser víctimes del règim franquista "a causa de la seva ideologia i del seu posicionament polític".

Les propostes del PSC de Parets s'han fet públiques pocs dies després que s'hagin iniciat els primers moviments per constituir al municipi una plataforma per defensar la memòria històrica. Una de les primeres accions d'aquesta
associació va ser la convocatòria aquest dilluns a la tarda, a la Plaça de la Vila, d'una concentració per protestar contra la decisió del plenari municipal de dedicar un carrer a l'expresident del Govern Espanyol, Adolfo Suárez. Un acord -a proposta dels populars- que va comptar amb els vots favorables del PSC i PPC i en contra de tota l'oposició formada per NOPP, CiU i ICV-EUiA.

Share