Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Es presenta Guanyem Mollet una nova candidatura per les eleccions municipals de 2015

La plataforma Guanyem-Capgirem Mollet neix a partir de diversos moviments socials, culturals i de forces polítiques com IxM-CUP i Pirates Mollet.

El pròxim divendres 19 de setembre, a les 19.30 hores, es farà a l'espai de la Plaça Catalunya amb la Rambla de Mollet la presentació de Guanyem Mollet - Capgirem Mollet! la nova marca electoral que es presentarà a les eleccions municipals de 2015.

La plataforma política que no té res a veure amb La Crida per Mollet (integrada entre d'altres per ICV-EUiA o per membres de Procés Constituent i l'Assemblea Popular de Mollet) neix a partir de diversos ciutadans/es provinents dels moviments socials i culturals de la ciutat i de forces polítiques locals de llarga tradició, com Independents per Mollet-CUP, o Pirates Mollet, que ja van concórrer en solitari en comicis anteriors.

Guanyem-Capgirem Mollet vol construir una alternativa al Govern de PSC i CiU "des de la base, no des del joc de cadires, sinó des del treball quotidià". Desmarcant-se d'altres propostes unitàries de l'esquerra Guanyem-Capgirem Mollet treballa en l'elaboració d'una candidatura d'unitat popular "acompanyada d'un projecte arrelat a la pràctica d'uns valors ètics que trenquin amb la vella política i s'allunyin dels qui fan d'ella una carrera professional, amb duplicitat de càrrecs, cobrant sous sobredimensionats i sobresous utilitzant tota mena de privilegis associats al càrrec".

La proposta de Guanyem-Capgirem vol impugnar els partits de la vella política i les seves pràctiques alhora que també pretén impulsar "la regeneració democràtica, els serveis públics, els drets socials i nacionals, la lluita contra la corrupció i l'enxufisme, la desigualtat i l'especulació".

Altres dels reptes són "la lluita contra la desigualtat i l'especulació" o la defensa del dret a l'habitatge, educació i sanitat pública. Per últim, Guanyem-Capgirem Mollet vol "plantar cara a l'elit extractiva que ha deixat en fallida la ciutat de Mollet".

De moment Guanyem-Capgirem Mollet no ha decidit qui encapçalarà la candidatura a l'alcaldia molletana el 2015. Aquest setembre convocaran un procés participatiu que servirà per elaborar el programa electoral. La prioritat però de la plataforma electoral és la celebració de la consulta pel dret a decidir de Catalunya el 9 de novembre.

Txus Carrasco, membre de Guanyem-Capgirem, ha dit a Digital Vallès que "es manté oberta la possibilitat que aquest moviment pollític conflueixi amb altres candidatures sempre i quan es compleixin els objectius marcats". Guanyem-Capgirem no descarta establir contactes amb altres forces polítiques de la ciutat, com Podem-Podemos, que fins ara no han manifestat si concorreran a les eleccions municipals.

Retrets a les xarxes entre la Crida i Guanyem-Capgirem

La configuració de fins a dues candidatures 'unitàries' de les esquerres molletanes ha provocat un intercanvi de retrets entre membres de les dues plataformes electorals a través de les xarxes socials. Membres de La Crida han recriminat a Guanyem que no cal formar dues llistes diferents i que la solució passa per 'la confluència', deia Ferran Jiménez. De la seva banda, Daniel Vilardell afirmava a twitter: "El poble és la gent organitzada oberta i inclusivament, no exclusivismes tancats i opacs".

Des del compte oficial de Guanyem Mollet responien 'som projectes diferents (..) l'amor o és lliure o no és amor (..) Alguns es posen nerviosos perquè les coses estan canviant i veuen perillar el seu monopoli. Això no hi ha qui ho pari. Guanyem Mollet !'.

 

Share