Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Montornès aprovarà dijous la moció de suport a la consulta del 9-N acordada entre l'AMI i l'ACM

L'Ajuntament presidit per José A.Montero serà el darrer del Baix Vallès en aprovar la moció i el primer en fer-ho després de la convocatòria de la consulta.

El ple ordinari de l'Ajuntament de Montornès previst pel pròxim dijous 2 d'octubre, a les 19 h, sotmetrà a aprovació el text de la moció pactada entre l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis amb els grups parlamentaris i que dóna suport a la convocatòria de la consulta per decidir el futur polític de Catalunya.

Tot i que l'ANC de Montornès tenia previst presentar el text per a la seva aprovació finalment no ha estat necessari ja que tant ICV-EUiA -amb majoria absoluta- com CiU es van comprometre a presentar-la. Aquest dissabte l'Assemblea Nacional va convocar davant de l'Ajuntament de Montornès una concentració de suport a la consulta del 9 de novembre.

Montornès serà el darrer municipi del Baix Vallès que doni suport a la consulta ja que entre el 22 i el 25 de setembre s'han celebrat la majoria de plens. Fins ara localitats com Martorelles, Vallromanes, La Llagosta i Vilanova del Vallès han aprovat el text de l'AMI i l'ACM mentre que Mollet, Parets, Sant Fost de Campsentelles i Montmeló ho han fet però amb alguns matisos.

Pel que fa al vot del PSC ha estat contrari a Martorelles i La Llagosta, abstenció a Vilanova del Vallès i a favor a Mollet, Parets i Montmeló. El moment més polèmic és va viure al ple extraordinari de dimecres a Mollet després que CiU pactés amb el PSC el contingut de la moció i es despengés d'un pacte previ amb ICV-EUiA i Ara Mollet ERC per aprovar el text de l'AMI i l'ACM.

En aquest sentit, el ple ordinari previst per aquest dilluns a l'Ajuntament de Mollet posarà a prova la solidesa de l'acord entre PSC i CiU ja que aquest dilluns si que es sotmetrà a aprovació el text acordat entre AMI i ACM després de la negativa dels convergents de presentar-lo en la sessió extraordinària de la setmana passada. Sense una abstenció del PSC no serà possible la seva aprovació ja que CiU, ICV-EUiA i Ara Mollet ERC sumen 9 regidors per 16 de la suma de PSC i PPC.

Veure notícia relacionada:

Vallromanes aprova, per unanimitat, una moció de suport a la consulta del 9 de novembre

Share