Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Torío denuncia l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, per presumpta malversació de fons públics

El número 2 de Sumem Parets afirma que l'alcalde socialista no es va rebaixar el sou un 10%, tal com va aprovar un ple el desembre de 2011.

A poques hores de l'inici de la campanya electoral el número 2 de l'agrupació electoral Sumem Parets, Antonio Torío, ha posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra que l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, no s'hauria rebaixat el sou en un 10% tal com va aprovar el ple extraordinari de l'Ajuntament que va tenir lloc el 29 de desembre de 2011.

Aquella sessió va servir per aprovar el pacte de govern entre PSC i PP i alhora per donar a conèixer la remodelació del cartipàs municipal i les dedicacions dels regidors.

En aquest cas, l'alcalde de Parets va anunciar que rebaixava en un 10% la seva assignació i que passava a cobrar 52.024,48 euros bruts anuals enlloc dels 57.805,44 aprovats el juny de 2011.

El 10% de la dedicació que deixava de pagar l'Ajuntament el pagaria -segons va explicar l'alcalde- el Consorci per a la Defensa del Riu Besós que ell mateix presideix.

La denúncia de Torío davant dels Mossos es produeix després que -tal com relata- en data 30 d'abril "es va trobar a la bústia de casa seva un sobre que contenia un CD amb diferents arxius pdf, la majoria amb el cognom Mingote".

Torío afegeix que "en comprovar el contingut dels fitxers, va veure que es corresponien a diferents nòmines i diferents certificats de retencions i ingressos emesos per l'Ajuntament de Parets, a nom de l'actual alcalde".

Segons la mateixa documentació Mingote hauria ingressat 55.693 euros bruts el 2012, 59.859 el 2013 i 57.805 euros el 2014. Per tant, es tractaria de xifres superiors als 52.024 euros aprovats en el ple de desembre de 2011.

Aquesta tarda el mateix Torío ha fet pública -davant dels mitjans de comunicació- aquesta denúncia per presumpta malversació de fons públics. A la Plaça de la Vila s'hi han congregat una trentena de membres del Cercle de Podemos a Parets així com representants de partits polítics de l'oposició i de forces que actualment no són al plenari.

Mentrestant el PSC ha emès un comunicat on resta credibilitat a la denúncia i on nega que l'alcalde es rebaixés el sou en el plenari celebrat el 29 de desembre, sessió que va servir per oficialitzar l'entrada al govern dels regidors del PP, Roberto Carmany i Marc Soto.

Folguera ja va preguntar pel sou al Consorci del Riu Besós el 2011

Rellegint l'acta del ple celebrat el 29 de desembre de 2011 es pot comprovar com el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Folguera, ja va demanar "que li agradaria saber l'import que rebrà pel 10% de dedicació al Consorci, sinó ja ho esbrinarà".

En el debat del ple, Folguera va afirmar que el poble "no es mereixia un alcalde al 90%" i va preguntar per "quines hores i quins dies afectaran al 90% i el 10% al qual no es dedicarà pel que va ser escollit", va dir Folguera.

Share