Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

ICV-EUiA Parets reivindica la república coincidint amb l'aniversari de l'abdicació del rei Joan Carles I

La Coalició recorda que "altres partits que irònicament es diuen d’esquerres van negar la possibilitat d’obrir aquest debat i un futur referèndum".

ICV-EUiA de Parets del Vallès ha emès un comunicat coincidint amb el primer aniversari de l'abdicació del rei Joan Carles I. La Coalició considera que el relleu a la monarquia "no ha canviat res, només ha estat un simple retoc de maquillatge del règim" i per això reivindiquen "la voluntat de trencar amb aquest règim caduc amb passat franquista".

Per ICV-EUiA "la ciutadania ha de poder escollir el seu cap d’estat. Volem una democràcia més directa i participativa. On les persones siguin l’eix principal, volem veu i igualtat de vot. No reconeixem la monarquia com a règim legítim i representatiu de la ciutadania. Volem un Procés Constituent per trencar amb aquest Règim en crisi".

La Coalició d'esquerres recorda com fa un any es va proposar fer un debat democràtic en qüestió de la monarquia però "un cop més des del govern central i altres partits que irònicament es diuen d’esquerres van negar la possibilitat d’obrir aquest debat i un futur referèndum".

El comunicat assenyala que "la monarquia és un dèficit democràtic que patim per herència, nosaltres volem trencar amb aquesta herència rància i volem decidir-ho tot. Si l’actual Rei Felip vol continuar sent cap d’estat que es presenti a unes eleccions. Ningú és més que ningú per tenir aquests privilegis, un cop més diem prou a la monarquia, diem fora el rei imposat".

La Coalició d'esquerres defensa un cop més "els valors i la moral que transmet la República: Llibertat, Democràcia, Igualtat, Solidaritat, Laïcitat, Racionalitat, Participació de la Ciutadania, Responsabilitat, Ètica i Justícia Social".

Share