Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El PSC-PSOE de Parets retira 3 punts de l'ordre del dia del plenari per manca d'acord amb l'oposició

Els socialistes donen compte de la nova organització política que crea la figura dels regidors de barri i amplia les àrees de coordinació.

El Ple extraordinari de l'Ajuntament de Parets, reunit aquest dijous a la tarda, va durar menys del previst ja que el PSC-PSOE -encara en minoria- va decidir retirar a darrera hora tres dels onze punts inclosos en l'ordre del dia ja que no comptava amb la majoria necessària per tirar-los endavant. Els socialistes van deixar per a més endavant l'aprovació del règim de sessions de ple, la creació de diferents comissions informatives i el nomenament dels representants municipals en els òrgans col·legiats tant supramunicipals com d'àmbit local.

Si tot va bé els punts retirats de l'ordre del dia seran inclosos en el ple ordinari previst per al dijous 16 de juliol.

Tota l'oposició (Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP, CiU i Ciutadans) havia presentat una proposta alternativa a la dels socialistes ja que no estaven d'acord en fixar els horaris dels plens a les 6 de la tarda, tampoc coincidien amb les Comissions Informatives proposades i en el nomenament dels representants en òrgans col·legiats.

En aquest sentit la proposta de l'oposició passa per visualitzar en aquests òrgans "la pluralitat que hi ha al plenari" i en obrir consells on actualment no poden participar com ara el Consell de l'Esport Municipal, el Consell Rector de la Residència o la Taula d'Habitatge, entre d'altres.

Nova organització política

La sessió va donar compte de la nova organització política que crea la figura dels regidors de barri i i amplia fins a 4 les àrees de coordinació.

Els 8 regidors de barri seran: Toni Fernández (Cerdanet, Jardiner i Can Riera), Dídac Cayuela (Barri Antic), Àfrica Martínez (Sot d'en Barriques i Escorxador), Susanna Villa (Eixample Central), Francesc Juzgado (Can Berenguer i Espai Central), Paola Gratacós (Can Butjosa, Riera Seca i La Salut) i Miquel Pérez (Can Roura, La Sardana i Estació).

D'altra banda, la nova estructura funcional estableix fins a 4 àrees de coordinació que seran Serveis Generals (Paola Gratacós), Relacions Institucionals (Àfrica Martínez), Serveis Territorials i Sostenibilitat (Francesc Juzgado) i Atenció a les Persones (Miquel Pérez  que s'encarrega de Cultura i Susanna Villa  de BenestarSocial).

Ara Parets ERC lamenta com s'ha fet pública la nova organització

Durant el plenari el grup municipal d'Ara Parets ERC va valorar positivament la creació de la figura dels regidors/es de barri "si realment resulta ser efectiva" però va mostrar el seu desacord "en la manera com el Govern del PSC-PSOE ha fet pública la nova organització política sense esperar el plenari" i va criticar el fet que en el ple d'aquest dijous "no s'hagin sotmès a aprovació els sous i el règim de dedicacions".

El Ple extraordinari va donar compte també de la nova Junta de Govern Local que té com a primer tinent d'alcaldia Francesc Juzgado mentre que la segona és Paola Gratacós, el tercer Miquel Pérez, la quarta Àfrica Martínez i la cinquena Susanna Villa.

Share