Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Totes les forces polítiques acorden la creació de quatre comissions dins d'un 'gran acord' per la ciutat de Mollet

L’acord prioritzarà les polítiques adreçades a la millora de la justícia social, l’ocupació, la participació ciutadana i la transparència en l’acció pública.
 
Aquest dimarts a la tarda s'ha signat un acord consensuat per tots els grups municipals de l'Ajuntament de Mollet que comportarà la creació d’espais de diàleg permanents en el marc d’un seguit de comissions formades per representants de tots els grups. L’acord prioritzarà les polítiques adreçades a la millora de la justícia social, l’ocupació, la participació ciutadana i la transparència en l’acció pública.

Les comissions seran de Drets Socials, Habitatge i Convivència ; Promoció Econòmica i Ocupació ; Transparència i Participació Ciutadana i Empreses i Ens Municipals.

L'acord signat entre PSC-PSOE, Canviem Mollet, Ara Mollet ERC - MES, Ciutadans, CiU i PP es posa com a repte avançar en el desenvolupament del Pla de Mobilitat com a eix destacat en l’àmbit de les polítiques mediambientals i de sostenibilitat.

El pacte també té present que cal avançar en la implantació de les noves tecnologies de la informació i la comunicació aprofitant els avantatges que aporten per tal de millorar la gestió i els serveis públics.

Al marge de les comissions i d’aspectes d’organització del dia a dia es va acordar entre d’altres qüestions: treballar per l’obtenció d’acords i consensos en temes essencials ; redactar un codi ètic de conducta i bon govern dels càrrecs directius municipals i garantir l’elaboració d’auditories externes contractades a través de concursos públics.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, va assenyalar que amb aquest acord "no guanya cap partit, ni guanya l’equip de govern, guanya la ciutat” mentre que la portaveu socialista, Mireia Dionisio, va destacar "la gratitud per la generositat de totes les forces de l’oposició per millorar el document inicial elaborat pel grup socialista".
 
El portaveu de Canviem Mollet, Xavier Buzón, va definir l’acord com un "punt de partida d’una nova manera de fer política, del canvi que nosaltres reivindiquem".

Marta Vilaret, d'Ara Mollet ERC - MES, va reconèixer que l’acord "recull pràcticament totes les nostres aportacions" i va afegir que "ara el que cal és que l’acord es compleixi".
 
Francisco Muñoz, de Ciutadans, va destacar que “tots els grups hem fet propostes i tots hem cedit pel be dels consens i la ciutat. Ara cal esperar que aquestes paraules es converteixin en fets”.

Per la seva banda, el portaveu de CiU, Joan Daví, socis del PSC des del 2003, va recordar que “amb l’acord es posa de manifest la voluntat de l’Ajuntament de començar aquesta mandat potenciant el consens i el diàleg”.  Daví va dir que el seu grup "farà una oposició constructiva”.

Per últim, la portaveu del Partit Popular, Susana Calvo va remarcar que “la signatura demostra la bona voluntat de totes les formacions d’arribar al màxim de consensos per intentar que aquests quatre anys siguin el més portables possible”.

Fotografia: Ajuntament de Mollet

Share