Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'Ajuntament de Parets celebrarà les sessions plenàries a les 13.30 hores del migdia gràcies a un acord entre PSC-PSOE i Ciutadans

El ple ordinari d'aquest dijous aprova el règim de dedicacions i retribucions que destina més de 250.000 euros al govern socialista.

A partir d'ara les sessions plenàries de l'Ajuntament de Parets del Vallès se celebraran el tercer dijous de cada mes que pertoqui, a les 13.30 hores. Així es va decidir ahir gràcies als vots favorables de PSC-PSOE i Ciutadans (9 regidors), l'abstenció de CDC (1) i els vots contraris de Sumem Parets, Ara Parets ERC i NOPP (7). Les crítiques més dures cap a la decisió del govern local van arribar des dels dos grups majoritaris de l'oposició.

La portaveu de Sumem Parets Casandra García va dir que "amb el nou horari posaran en perill els llocs de treball d'alguns dels regidors del seu grup municipal". Garcia va esmentar els horaris dels plens de la majoria de municipis del Vallès Oriental i en cap d'ells les sessions se celebren a la franja de migdia.

Per la seva banda, el portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, va lamentar 'la poca sensibilitat del govern socialista per aquelles persones que no tenen dedicació exclusiva, estudien o que tenen llocs de treball precaris" i va criticar que prenguessin la decisió "tirant pel dret i establint un horari que tampoc concilia la vida familiar i laboral".

El Govern Mingote tindrà els 8 regidors amb dedicació parcial i/o exclusiva

El cost del nou equip de govern del PSC-PSOE, de moment en minoria, serà de 250.475 euros bruts/any. Dels 8 regidors socialistes, 3 tindran 100% de dedicació (Sergi Mingote, Francesc Juzgado i Paola Gratacós), 3 el 53% (Miquel Pérez, Susanna Villa i Àfrica Martínez) i 2 el 23% (Dídac Cayuela i Toni Fernández).

En aplicació de la nova llei LRSAL, l'alcalde Sergi Mingote tindrà un sou de 50.000 € bruts/any, els regidors al 100% cobraran 49.500€, els regidors al 53% 26.235€ i els que es troben al 23% de dedicació 11.385€ bruts/any.

El règim de dedicacions i retribucions va comptar amb els vots favorables de PSC-PSOE, Ciutadans, les abstencions de CDC, NOPP i Ara Parets ERC, i el vot en contra de Sumem Parets.

Els regidors sense dedicació (oposició) rebran les següents assignacions: 270€ per assistència al Ple, 270€ per assistència a Comissió Informativa de Ple i Comissió de Comptes i 250€ el portaveu del grup municipal.

A més, s'han establert les següents indemnitzacions als partits polítics: PSC-PSOE: 1.840€/mes, Sumem Parets i Ara Parets ERC 927,5€/mes, NOPP, CiU i C's 562,5 €/mes.

No hi haurà la bandera espanyola

D'altra banda, el ple ordinari d'aquest dijous ha refusat posar la bandera espanyola a l'exterior de la Casa Consistorial. Sumem Parets, Ara Parets ERC i CDC (7) han votat en contra de la moció presentada pel regidor de Ciutadans, Manuel Losada, mentre que els 8 regidors socialistes i Rosa Martí, de Nova Opció per Parets, s'han abstingut (9).

Share