Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La primera Junta de portaveus de Mollet del mandat 2015-2019 tracta fins a cinc propostes de resolució

Entre les propostes aprovades hi ha la compareixença de l'Ajuntament en el judici per l'assassinat de l'alcalde Fortuny i que la senyera onegi en solitari l'11-S.

Aquest dilluns al vespre ha tingut lloc la primera Junta de portaveus d’aquest mandat de l'Ajuntament de Mollet, en la qual s’han presentat cinc propostes de resolució, 3 d'Ara Mollet ERC-MES i 2 de CiU. Així, amb l'abstenció de Ciutadans i el Partit Popular, s'ha aprovat la compareixença de l’Ajuntament en el judici per l’assassinat de l’alcalde Fortuny.

La proposta, presentada per Ara Mollet ERC - MES, contempla cursar les instruccions oportunes als serveis jurídics de l’Ajuntament perquè s’iniciïn els tràmits per afegir-se com a part demanant en la querella presentada en un jutjat de Buenos Aires contra l’Estat espanyol per l’afusellament de l’alcalde de Mollet del Vallès Josep Fortuny i Torrents.

Aquest juliol fa setanta sis anys que Josep Fortuny va ser afusellat per la dictadura franquista.  La moció ha estat aprovada amb els vots de PSC, Canviem Mollet, Ara Mollet – ERC – MES i CiU.

El PSC, Ciutadans i PP s'oposen a que la senyera onegi en solitari a l'Ajuntament per la Diada

Aquesta moció proposava que el proper onze de setembre, com a acte cívic unitari, l’Ajuntament faci onejar en solitari la senyera catalana als pals del consistori.

La proposta, presentada pel grup d’Ara Mollet – ERC, ha estat aprovada amb els vots a favor de Canviem Mollet, Ara Mollet – ERC – MES i CiU i els vots en contra del PSC, Ciutadans i el Partit Popular.

En aquesta primera junta de portaveus s’ha debatut també, a proposta del grup municipal Ara Mollet - ERC - MES, facilitar un espai de treball permanent per les colles de Morats i Torrats i, a proposta de CiU, que l’Ajuntament s’adhereixi a l’Associació de Municipis per la Independència i a crear la prestació “Garantia + 55” per a les persones majors de 55 anys que estiguin a l’atur.

Espai de treball per a les Colles de Morats i Torrats

L’objectiu d’aquesta moció és reconèixer el paper dinamitzador de les colles dels Morats i els Torrats a la Festa Major cedint-los un espai de treball permanent que els hi serveixi també de magatzem.

La proposta, presentada pel grup d’Ara Mollet - ERC - MES, ha estat aprovada per unanimitat.

El grup municipal de CiU ha proposat que l'Ajuntament de Mollet s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que s'aprovin els estatuts que regulen l'Associació i facultar a l'alcalde de la ciutat per signar els documents necessaris per a l'efectivitat dels precedents acords.

La proposta ha estat rebutjada amb els vots en contra del PSC, Canviem Mollet, Ciutadans i el Partit Popular. Només hi han votat a favor Ara Mollet ERC- MES i CiU.
 
Creació de la prestació "Garantia +55"

El grup de CiU ha proposat crear la prestació "Garantia +55" per a les persones de més de 55 anys que estiguin a l'atur, que hagin cotitzat un mínim de 15 anys i hagin exhaurit la prestació per desocupació contributiva.

La proposta, aprovada per unanimitat, comporta una prestació econòmica de 1.000 euros i el manteniment d'entre un 90 i el 100% del còmput de les bases de cotització en la mateixa quantia que la darrera prestació contributiva per desocupació.

La moció també proposa analitzar l'eficiència dels programes d'inserció apostant per accions d'inserció i de formació amb continguts reals.

Share