Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Mingote convoca un ple extraordinari, per al 13 d’agost, aprofitant l’absència de part dels regidors de l’oposició

El ple de Parets haurà d’aprovar, de manera definitiva, una modificació de pressupost ja aprovada –inicialment- en el ple ordinari del 16 de juliol.

Ara Parets ERC ha denunciat en un comunicat de premsa que l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, del PSC-PSOE, ha convocat un ple extraordinari per al pròxim dijous 13 d'agost, a les 13.30 hores, amb tres punts a l'ordre del dia. Les maneres de fer de Mingote no han agradat als republicans que ja van votar en contra, en el ple del 16 de juliol, de la celebració de les comissions informatives i els plens, els dijous a les 13.30 hores, gràcies a un acord entre PSC-PSOE i Ciutadans.

Segons ERC, amb el ple convocat en ple període de vacances "al PSC-PSOE, que està en minoria, ja no li caldrà el suport de Ciutadans per tirar endavant els tres punts inclosos en l’ordre del dia ja que aprofitarà l’absència de part dels regidors de l’oposició que es troben fora de Catalunya gaudint de les seves vacances, per aprovar tots els temes a tractar".

Tant Ara Parets ERC com Sumem Parets (dos dels grups de l'oposició amb 3 regidors cadascun) han explicat a través de les xarxes socials que "divendres passat la secretària accidental de l’Ajuntament, Assumpta Torres, va enviar per e-mail la convocatòria de la comissió informativa del ple per al pròxim dimarts 11 d’agost, a les 13.30 h, i anunciava el ple per al dijous dia 13 a la mateixa hora".

El ple haurà d’aprovar, de manera definitiva, una modificació de pressupost ja aprovada –inicialment- en el ple ordinari del 16 de juliol, amb els vots contraris de Sumem Parets, Ara Parets ERC, l’abstenció de NOPP i CiU i els vots favorables de PSC-PSOE i Ciutadans.

La sessió del 13 d’agost haurà de resoldre les al•legacions presentades pel grup municipal de Sumem Parets que va denunciar la manca d’una memòria econòmica que justifiqués una modificació de pressupost d’uns 641.000 euros.

En la sessió del passat 16 de juliol, Ara Parets ERC va criticar els increments de partides de serveis externalitzats a empreses privades o la realització d'estudis i treballs tècnics i activitats de promoció del municipi sense especificar.

Tot i la incorporació d’una memòria justificativa en la documentació prèvia al ple del 13 d’agost, l'oposició denuncia que el Govern Socialista "continua sense explicar en què s’invertiran els 26.000 euros de la partida d’activitats, imatge i projecció el municipi, i no dóna detalls sobre altres partides de la mateixa modificació de crèdit".

Ara Parets ERC considera que la incorporació d’aquesta memòria justificativa –amb documents signats per la interventora accidental i la cap de l’Àrea de Territori- "demostra una vegada més la improvisació del Govern Socialista, que sense les al•legacions presentades per Sumem Parets no tenia la voluntat d’incorporar aquest document incomplet".

Nous mòduls a l'Institut la Sínia

El ple del 13 d’agost sotmetrà a aprovació, de manera inicial, una modificació de crèdit per a adequar nous mòduls en l’institut la Sínia, a Can Fradera, alhora que declararà d’especial interès les obres destinades a la instal•lació dels nous mòduls.

Ara Parets ERC assenyala en el seu comunicat que "amb la convocatòria d’un ple en la setmana de menys activitat del mes d’agost i sense comunicació prèvia abans de les vacances, posen de manifest els tics ‘poc democràtics’ de l’alcalde Sergi Mingote i la seva manca de transparència" i recorden que aquest ple "estava previst inicialment per al dijous 30 de juliol –així ho va anunciar el regidor Miguel Pérez en el ple del 16 de juliol- i finalment s’ha decidit convocar la sessió plenària ara en ple període de vacances".

Share