Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Els socialistes vallesans defensen un canvi de relació de Catalunya amb Espanya a través del seu model federal

L'actual diputat, Jordi Terrades, en el número 5, és el millor situat en la llista que presentaran a les eleccions del 27 de setembre.

Després de manifestar-se clarament en contra de la independència i de descartar un referèndum, el PSC continua defensant el seu model federal a pocs dies de l'inici de la campanya de les eleccions del 27 de setembre. En la roda de premsa de presentació dels candidats de la comarca, Jordi Terrades número 5 a la llista, ha destacat que “el programa socialista recull les propostes d'allò que hem detectat que són les necessitats reals de la ciutadania: treball, serveis públics de qualitat, drets i dignitat.”

Terrades ha defensat un canvi en la relació de Catalunya amb Espanya a través del model federal que ja va defensar l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, en la reforma de l'Estatut de 2005 i que va ser retallada al Congrés i anul·lada -en part- pel Tribunal Constitucional.

Segons el PSC del Vallès Oriental "el canvi de la relació entre Catalunya i Espanya passa per la negociació, el diàleg i l'acord a través d'una reforma constitucional en sentit federal. Som un partit d'esquerres no independentista i volem una Catalunya millor dins d'una Espanya diferent".

El candidat Jordi Terrades, actualment diputat al Parlament, no va explicar però amb qui pensa tirar endavant la reforma de la constitució espanyola per implementar el model federal.

Altres dels reptes del PSC de cara als comicis del 27 de setembre "són recuperar la qualitat de la sanitat pública, reformar el sistema fiscal, un nou model d'industrialització basat en la recerca, la innovació i la transició energètica, l'educació com a garantia d'igualtat i la qualitat democràtica i la lluita contra la corrupció".

A més de Terrades, que ocupa el 5è lloc de la llista encapçalada per Miquel Iceta, cal destacar la presència de Mireia Dionisio (20) de Mollet del Vallès, Jonatan Martínez (27) de Montmeló, Carla Millán (54) de Caldes de Montbui, Laura Lozano (60) de Parets del Vallès i David Morales (81) de Lliçà d'Amunt.

Share