Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Ciutadans facilita la contractació d’un assessor de comunicació institucional per a l’alcalde Sergi Mingote (PSC-PSOE)

Ara Parets ERC va anunciar que no es quedarien amb els braços creuats i que denunciaria contínuament la possible utilització dels mitjans públics.

L’abstenció del regidor de Ciutadans, Manuel Losada, candidat número 22 al Parlament de Catalunya, va permetre al PSC-PSOE de Parets la contractació del primer càrrec de confiança eventual de l’equip de govern: un assessor de comunicació institucional que cobrarà 45.452,12 euros bruts anuals. La votació del punt va acabar amb un empat (8 vots a favor i 8 en contra) i el vot de qualitat de l’alcalde socialista, Sergi Mingote, va desfer l’empat.

La plaça que correspon a la màxima categoria, A1 i nivell 26, tindrà un cost per a l’Ajuntament amb Seguretat Social inclosa de 60.000 euros l’any aproximadament, segons informa Ara Parets ERC en un comunicat de premsa.

En total el sou mensual i per 14 pagues serà de 3.307,25 euros bruts.

Els republicans han assegurat que “amb aquesta decisió política es veuen les clares intencions d’aquest equip de govern i del seu alcalde. Mentre no hi ha diners per engegar aquest curs escolar la gratuïtat dels llibres de text, no hi ha diners per a la posada en marxa de la taula d’emergències socials, no hi ha diners pels focs artificials de la festa major o no hi ha diners per ampliar la plantilla de la Policia Local del nostre poble, en canvi, vostès aposten per ampliar la plantilla municipal amb un càrrec de confiança”.

Ara Parets ERC considera que "si l’alcalde vol contractar un assessor que millori la seva imatge està en tot el seu dret però el que no pot fer és posar en mans d’un càrrec de confiança funcions que han de garantir certa pluralitat i independència sobretot els mitjans de comunicació. Per nosaltres les funcions de coordinació dels continguts del butlletí municipal les podrien assumir perfectament altres professionals de la casa, també amb titulació o no, que han demostrat la seva independència al llarg de la seva trajectòria".

Durant el ple ordinari, el portaveu dels republicans va afirmar que “per a nosaltres un assessor de comunicació és el mateix que un comissari polític, aquell professional que rep ordres d’un alcalde o president d’un consorci (en funció del cas) i que actua com a corretja de transmissió de les directrius polítiques".

Ara Parets ERC va anunciar que no es quedarien amb els braços creuats i que denunciaria contínuament la possible utilització dels mitjans públics i recordava el cas de la televisió Vallès Visió.

“Estem farts de la continua utilització partidista del canal de televisió públic i que els partits de l’oposició no tinguem la presència que ens correspon. Durant la passada campanya electoral, van arribar a retransmetre en directe els seus mítings a l’informatiu de les 8 del vespre. No els dóna vergonya l’ús que en fas del mitjans de comunicació?”, deia el portaveu Jordi Seguer.

Share