Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Ara Mollet ERC MES demana a la Generalitat que acceleri l'aprovació del Pla Especial de Gallecs

Els republicans també sol·liciten la restauració del fresc 'El Baptisteri', de Joan Abelló, de l'església Sant Vicenç.

El grup municipal d'Ara Mollet ERC - MES proposarà en la pròxima sessió plenària que l'Ajuntament de Mollet insti el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i també a l’Incasol, perquè accelerin els tràmits de discussió, valoració i aprovació del Pla Especial del Parc Territorial de l’Espai Rural de Gallecs.

La proposta dels republicans també demana que s'estudiï "la possibilitat que hi hagi una font d’aigua potable i uns lavabos públics a la zona del pla de l’Església de Gallecs. També la viabilitat que els veïns de Gallecs puguin disposar d’aigua potable provinent de la xarxa pública a les seves llars".

Ara Mollet ERC - MES recorda que Gallecs és un espai metropolità únic que està protegit sota la figura d’un PEIN (Pla Especial d’Interès Natural), la gestió del qual està definida per un Pla Director, a través del Consorci de Gallecs.

El grup polític, amb 5 regidors al plenari, recorda que resta pendent l’aprovació del Pla Especial del Parc Territorial de l’Espai Rural de Gallecs "que ha de posar les bases sobre els usos i activitats, així com a molts altres temes relacionats amb la gent que hi viu, amb els usuaris de l’espai, i les administracions que tenen implicació en aquest espai".

Restauració fresc de Joan Abelló

Per altra banda, els republicans presentaran altres tres mocions que fan referència a la restauració del fresc 'El Baptisteri', de Joan Abelló, de l'església Sant Vicenç.

Es tracta d'una obra cabdal de l'artista molletà Joan Abelló i que està en una capella de l’església fet el 1966. La propietat de l’obra és de l’Església però, segons Ara Mollet, la importància de la mateixa transcendeix per la vàlua de l’obra en qüestió: "el fresc té desperfectes a la part inferior i ara que encara es pot restaurar, estaria bé que es realitzés una intervenció per arreglar l’obra".

Altres de les mocions presentades fan referència a que la retransmissió dels plens municipals quedin penjats de manera permanent en un espai públic habilitat i publicitat al mateix espai web de l'Ajuntament de Mollet, i la demanda d'anul·lació del judici sumaríssim al president Lluís Companys.

Share