Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'Ajuntament de Mollet acumula un deute de gairebé 60 milions d'euros

La xifra és resultant de la suma del deute viu amb els bancs que és de 43,8 milions d'euros més el deute pendent amb els proveïdors.

La publicació per part del Ministeri d'Hisenda del deute viu de tots els Ajuntaments de l'Estat espanyol, a data 31 de desembre de 2012, ha posat de manifest de nou la delicada situació econòmica de l'Ajuntament de Mollet del Vallès.

Tant és així que l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, s'ha afanyat a dir que el deute publicat no es correspon amb el deute real del consistori. I és que segons les mateixes xifres Mollet seria el consistori del Vallès Oriental que més diners deu a bancs i caixes, 43,8 milions d'euros, és a dir, 840 € per habitant, per sobre de la mitjana estatal i a molta distància de la capital de la comarca, Granollers, que tot i tenir 60.000 habitants -8.000 més que Mollet- deu 32,3 milions d'euros i té un deute per habitant de 539 €. Al deute viu cal afegir els diners que Mollet li deu als seus proveïdors que al final del primer trimestre de 2013 era de 16,8 milions d'euros.

El darrer informe econòmic presentat pel govern municipal indicava que l'Ajuntament només pagava a 30 dies, l'1,3% de les factures pendents, i que la mitjana de pagament era d'entre 232 i 270 dies. El regidor d'Hisenda, Josep Garzón, atribueix aquests retards en l'endarreriment en el pagament del deute que tenen la Generalitat i el Govern Central amb la ciutat i que segons els càlculs del govern local seria d'uns 10 milions d'euros.

Monràs justifica l'elevat deute

El batlle socialista ha remarcat que el govern de Mollet no vol renunciar a prestar serveis públics i ajudes socials que considera bàsics per la ciutadania com ara escoles bressol, l'escola de música, l'Institut Municipal de Serveis als Discapacitats, amb un pressupost de 4,8 milions d'euros anuals, o les ajudes socials a les famílies amb menys recursos que per aquest 2013 han previst 2 milions €. Si es compleixen les previsions del govern local a final d'any Mollet haurà reduït el seu deute viu en 5 milions d'euros.

El deute dels Ajuntaments baixvallesans

Les dades fetes públiques pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques assenyalen però que Vilanova és el municipi del Baix Vallès amb un deute més elevat per habitant (1.044 €) i un deute viu de 5,2 milions €, seguit per Sant Fost de Campsentelles (1.022 € per habitant) i 8,6 milions d'euros, en part vinculat al crèdit que es va demanar per la construcció del complex esportiu de Can Lladó. Pel que fa a la resta de municipis baixvallesans, la Llagosta deu 5,6 milions euros (418,5 per habitant), Martorelles, 3,1 milions d'euros (643,5), Montmeló, 6,2 milions d'euros (702,2), Montornès, 10,5 milions € (649,7), Parets, 11,5 milions (624,8 € per habitant), Santa Maria de Martorelles, 32.000 euros (37 per habitant) i Vallromanes 352.000 € (141,9 € per habitant).

 

Share