Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Independents per Mollet-CUP demanen una auditoria per conèixer el deute real de l'Ajuntament

El consistori deu prop de 60 milions d'euros entre el deute viu amb bancs i caixes i el pagament a proveïdors

Independents per Mollet (IxM-CUP) ha presentat una moció per tal de reclamar a l'Ajuntament que iniciï "un procés d’auditoria pública, transparent i permanent" del deute municipal. La formació molletana, vinculada a la CUP, ha recordat que segons les dades del ministeri d'Hisenda "el deute viu, és a dir, en crèdits bancaris, és una part cada cop més important dels pressupostos de l'Ajuntament i representa actualment més del 79% del total del pressupost consolidat de 2013 (43,8 milions €)", ha alertat Txus Carrasco, portaveu d'IxM-CUP.

Carrasco ha subratllat que "aquest alt percentatge del pressupost destinat a pagar deute condiciona totalment els recursos públics que es poden destinar a polítiques socials i a la reactivació de l'economia i provoca que, de fet, les entitats financeres tinguin control sobre les actuacions públiques, deteriorant la capacitat de decisió democràtica de l'Ajuntament". Segons el portaveu d'IxM-CUP, que actualment no té representació al Consistori, "els ciutadans tenim dret a conèixer l'origen del deute, la seva composició, els seus responsables polítics i els creditors principals, per transparència democràtica i perquè són els nostres diners els que s’estan administrant".

Per aquest motiu, la moció d'IxM-CUP demana que l'Ajuntament "presenti de forma detallada, clara i comprensible per a la població els resultats obtinguts en l'auditoria pública i que s'estableixin les guies per a l'endeutament futur, de manera que no es puguin contraure en nom de tots els molletans deutes que hipotequin encara més la vida de la ciutat", ha assenyalat el mateix Carrasco.

Share