Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El NOPP difon la sentència condemnatòria de l'Audiència Provincial de Barcelona

La portaveu, Rosa Martí, resta importància a l'autoria dels anònims enviats a l'Ajuntament

Nova Opció per Parets ha distribuït un full informatiu per totes les llars del municipi on dona a conèixer la sentència que va dictar l'Audiència Provincial de Barcelona, el 18 d'abril passat, i que declarava culpables d'un delicte de malversació de fons públics a l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, i a l'exalcalde Joan Seguer.

El tribunal els va condemnar a la suspensió de feina i càrrec públic durant un mes i mig, una multa de 300 euros i a tres mesos de presó, una pena que no implicarà l'ingrés a presó ja que és inferior a a dos anys. La pena s'allunya molt de la que demanava la Fiscalia i l'acusació particular, que representava la portaveu de NOPP, Rosa Martí, que demanaven una pena de cinc mesos de presó i suspensió de càrrec públic de dos mesos i una pena d'inhabilitació d'un any, respectivament.

Com a atenuants es van tenir en compte les dilacions innecessàries i que els acusats, a posteriori, paguessin l'informe (que tenia un cost de 1.800 €) amb diners de la seva butxaca. Poc després els dos condemnats van presentar recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de manera que la sentència no és ferma i no es pot executar.

En el full informatiu Rosa Martí dóna la seva versió del cas dels anònims que arrenca el 2004 quan arribaven a l'Ajuntament anònims sobre la gestió urbanística de l'equip de govern format per PSC i ICV-EUiA. Martí recorda que enviar anònims no és cap delicte: "La sentència diu que l’honor de l’alcalde i exalcalde no es veu afectat pels anònims, independentment de qui els pugui haver escrit", la portaveu de NOPP afegeix: "Tota aquesta història és una trama ordida amb l´únic interès d’eliminar-me del mapa polític de Parets, i esborrar una veu crítica amb el govern municipal".

L'informe caligràfic apuntava a Martí com autora dels anònims

Durant tot aquest procés tant l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, com l'exalcalde, Joan Seguer, han remarcat més d'un cop que la decisió d'encarregar un estudi caligràfic per conèixer l'autoria dels anònims va ser un acord unitari de tots els grups polítics municipals, inclòs el NOPP. Els resultats de l'informe pericial es van donar a conèixer el març de 2007 en roda de premsa i es va concloure que les grafies estampades en els anònims havien estat fetes de puny i lletra per part de la regidora Rosa Martí, en alguns dels escrits fins i tot es feien referències a qüestions personals.

Cal recordar que l'Audiència de Barcelona va absoldre tant Mingote com Seguer d'un delicte de revelació de secrets ja que per per fer l'estudi caligràfic van utilitzar documents municipals amb la signatura de Martí durant la seva etapa com alcaldessa del municipi (1979-90).

Suport del PSC a Mingote

La Federació del Vallès Oriental dels socialistes catalans va donar ple suport a Mingote i Seguer en la decisió de recórrer la sentència de l'Audiència Provincial, consideren que "la sentència és injusta i no és ferma, aquest no és un cas de malversació de fons públics ni de corrupció".

Share