Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El Fiscal demana que es desestimi el recurs presentat per l'Ajuntament de Montornès en la sentència que anul·lava el ple del 21 de març

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es pronunciarà al setembre sobre el recurs d'apelació presentat pel consistori montornesenc.

El Ministeri Fiscal demanarà la desestimació del recurs d'apelació interposat per l'Ajuntament de Montornès a la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Barcelona que anul·lava els acords del ple extraordinari urgent, del 21 de març, on entre d'altres punts, es van aprovar els pressupostos del 2013, la plantilla de personal i la nova empresa municipal Montornès Serveis i Manteniment, SL. El Jutjat Contenciós considerava en la seva sentència que estava provada "la vulneració de drets fonamentals", en concret, el dret a la participació política, del grup municipal del PSC.

Davant de la decisió del Contenciós el Govern d'ICV-EUiA va reaccionar presentant un recurs al TSJC que molt probablement emetrà el seu veredite a mitjan setembre. Aquesta setmana el Fiscal que porta el cas ha emès la seva proposta de resolució del cas que és desfavorable pels interessos de l'Ajuntament de Montornès.

Segons ha pogut saber Digital Vallès, la Fiscalia "discrepa radicalment de les al·legacions formulades per la part apelant (Ajuntament) perquè la sentència valora correctament l'incompliment de l'exigència de motivació del caràcter urgent de la convocatòria i arriba a una conclusió lògica com és la nulitat dels acords del plenari".

La Fiscalia considera que l'argument utilitzat pel Govern de Montornès "que els grups de l'oposició van participar en les comissions informatives prèvies i a la Junta de Portaveus, són uns arguments totalment inconsistents". El Fiscal recorda que la normativa fixa el termini de dos dies hàbils per estudiar tota la documentació necessària per un ple on s'havien d'aprovar els pressupostos municipals, la plantilla i relació de llocs de treball, la creació de dos crèdits extraordinaris i la constitució d'una empresa municipal.

En la mateixa resolució del Fiscal afirma que en les al·legacions de l'Ajuntament "no ha quedat acreditat que la documentació estigués a disposició de tots els regidors en el termini legal pel seu estudi i consideració. L'apelació a l'urgència del ple van ser al·legacions buides que es van saltar les garanties legals".

Igualment la Fiscalia resta importància al fet que els regidors del PSC de Montornès no protestessin contra la convocatòria del ple extraordinari urgent ja que "aquesta actitud no es pot equiparar a una acceptació de les raons donades per l'alcalde a l'inici de la sessió pel justificar el caràcter extraordinari i urgent, ja que el que es pretén per la llei és l'efectivitat del control polític de l'equip de govern, la fiscalització de la seva activitat i si el termini de dos dies és necessari per garantir-lo no es pot obviar".

El Fiscal tampoc troba justificada l'urgència per convocar el ple on s'aprovaven els pressupostos i crèdits extraordinaris. Del pressupost conclou "quan s'intenta aprovar el pressupost de l'any en curs el mes de març, és que no s'ha complert amb el que disposa la llei al respecte" (que s'ha d'aprovar abans del 31 de desembre) i dels crèdits assenyala que "tampoc està justificada la necessitat d'aprovar crèdits d'un dia per l'altre, ja que és un tema que estaria en estudi des de un temps enrere, així com la plantilla i la relació de llocs de treball".

Veure notícies relacionades:

El TSJC haurà de decidir sobre el recurs d’apel·—lació de l’Ajuntament de Montornès contra la sentència que anul—·la el ple del 21 de març

L'Ajuntament de Montornès demanarà al TSJC la suspensió de la sentència que anul·la el ple on es va aprovar el pressupost del 2013 

El Jutjat Contenciós Administratiu de BCN anul·la el Ple dels pressupostos 2013 de Montornès

Share