Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Monràs presideix la nova associació Àmbit B-30 constituïda formalment a Cerdanyola

L'entitat pretén que aquest territori esdevingui el pol industrial i de manufactura avançada del sud d'Europa.

Generar ocupació, aquest és un dels principals objectius de la nova associació Àmbit B-30, que des d'aquest dimarts presideix l'alcalde de Mollet, Josep Monràs. El Sincotró Alba de Cerdanyola del Vallès ha acollit la constitució formal del nou ens que integren 53 associacions de 23 localitats del Vallès Oriental, Occidental i del Baix Llobregat, i que des d'aquesta trobada compta amb la participació de la Generalitat de Catalunya.

A més de Mollet, formen part del Baix Vallès, Parets, Montornès, Montmeló i Vilanova del Vallès que des de fa temps assisteixen a les trobades que s'han anat intensificant. Durant l'acte d'avui Àmbit B-30 ha acordat definir una estratègia de col·laboració entre empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals i governs per potenciar la zona industrial i tecnològica que comprèn tot aquest eix de 50 quilòmetres, amb 485 km2 de superfície, 1.018.166 habitants, 30.173 empreses i una ocupació de 387.478 persones.

L'objectiu final és posicionar la B-30 com una de les regions industrials amb més potencial innovador de Catalunya, Espanya i del sud d'Europa, en l'actualitat concentra el 17% del PIB de Catalunya i el 50% de les empreses exportadores catalanes, a banda de ser un focus important d’atracció d’inversions amb 5 universitats, 9 clústers i amb infraestructures de primer ordre. Altres dels projectes previstos que inclou el pla d'actuació -presentat avui per Xavier Marcet de LTC Project- són la creació d’un Data Center, l’impuls d’un programa d’acostament entre les universitats, l’administració i les empreses, i la posada en marxa d’un programa d’emprenedoria corporativa.

Share