Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La Plataforma en defensa de la sanitat pública demana que alguns CAPS del Baix Vallès atenguin urgències diürnes

En la darrera reunió amb l'Hospital de Mollet l'associació insisteix en la reobertura d'alguns ambulatoris les 24 hores del dia.

La Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès ha insistit en la necessitat que els centres d'atenció primària que estan oberts fins les 21 hores, puguin atendre les urgències diürnes. Per aquest col·lectiu cal evitar que la majoria de patologies lleus es continuin atenent des de l'Hospital de Mollet. La reclamació l'han fet durant la darrera entrevista mantinguda amb la direcció de l'Hospital de Mollet. Tal com han reiterat des de fa temps la plataforma ha demanat també la reobertura les 24 hores del dia d'alguns CAPS de poblacions com ara Sant Fost de Campsentelles, Caldes de Montbui i Mollet del Vallès.

De moment, la sol·licitud no ha estat atesa per part de les autoritats sanitàries. De fet, el director de l'Hospital de Mollet, Jaume Duran va explicar durant la darrera trobada que "la prioritat és garantir que qualsevol ciutadà estigui atès el més ràpid possible, i aixó és possible amb els sistemes establerts en aquests moments, i d'aquesta forma s'optimitzen recursos".

Duran va relatar que el Catsalut ha contractat pel 2014 la mateixa activitat sanitària a l'Hospital de Mollet que el 2012 i que "s'ha fet un esforç per mantenir les llistes d'espera i que aquestes no poden superar l'any, quan abans era de sis mesos". La Plataforma va exposar a la reunió que els arriben moltes queixes de persones usuàries que manifesten tot el contrari ja que s'estan allargant molt més i que "cada cop hi ha més demora a l'hora d'entrar en el sistema de visites per consultes externes i proves diagnòstiques".

Atenció a la població de Caldes de Montbui

La plataforma va insistir "que és difícil d'entendre que amb menys recursos econòmics i la mateixa plantilla es pugui atendre de forma satisfactòria els serveis, es mantingui la mateixa cartera de serveis amb l'augment potencial de persones usuàries quan s'incorpori el municipi de Caldes de Montbui".

Des de la direcció de l'Hospital asseguren que "s'han realitzat tot un seguit de processos d'optimització dels recursos com ara l'aprofitament de quiròfans, processos de millora de serveis, reducció de salaris, redistribució de recursos a través de protocols clínics i el descens en el nombre de persones usuàries immigrants". Tot això, segons la plataforma, faria preveure que es pugui atendre a la població de Caldes.

Durant l'entrevista amb la direcció de l'Hospital de Mollet la plataforma va demanar la creació al centre d'una àrea d'ingrés psiquiàtric però Duran va explicar que -al seu entendre- ara no és necessària "ja que amb una hospitalització centralitzada és suficient i més eficient".

Share