Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Sant Fost serà aquest diumenge l’escenari d’un exercici d'emergència sísmica protagonitzat per Protecció Civil

L'objectiu és el de comprovar la coordinació dels grups de Protecció Civil i la seva actuació logística amb la població en arribar a la zona del sinistre.

Aquest pròxim diumenge 25 de gener, es realitzarà un exercici d’emergència de terratrèmol a Sant Fost de Campsentelles, organitzat pel col·lectiu de Protecció Civil del municipi amb la participació més d’una vintena d’associacions de voluntaris de Protecció Civil de Catalunya.

L’activitat compta amb la col·laboració de la Federació d’Associacions de Voluntaris de Protecció Civil de Catalunya, que participa activament en l’operatiu de l'exercici; i la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior, que ha participat en la definició d’objectius de l'activitat i en la difusió a les associacions registrades per potenciar la seva participació.

L’objectiu de l’exercici és comprovar la coordinació dels grups de Protecció Civil (temps de resposta a l’activació, voluntaris mobilitzats, material aportat...) i la seva actuació logística amb la població en arribar a la zona del sinistre (atenció a les persones que s’han quedat sense casa, que han perdut algun familiar...)

En el moment que es determina que es produeix el terratrèmol, s’activarà l’alerta als grups de Protecció Civil durant 12 hores.

En aquest interval de temps rebran l’activació per a què es desplacin a Sant Fost per col·laborar amb els cossos d’emergències que estan actuant al terreny.

Per evitar i minimitzar l’alerta real de la població, en sentir sirenes i veure vehicles d’emergència, s’anirà comunicant per twitter que és un exercici i no una emergència real.

Share