Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

“Construïm massa murs i no suficients ponts”, Joves de comunitat islàmica Al Huda

M'hagués agradat escriure sobre els ponts estesos per l’equip de govern. Isaac Newton va dir: “Construïm massa murs  i no suficients ponts”. Malauradament, a dia d’avui s’han construït murs i no ponts. Quasi vint anys han passat des d’aquell 1996 en que un petit grup de persones creà la primera associació islàmica de Mollet del Vallès. Aquell petit grup ha anat creixent fins crear un nou paisatge humà. En aquest nou paisatge ens trobem nosaltres, la generació de catalans que hem mamat la cultura catalana, hem crescut com molletans i que som musulmans.

No ens imaginem un futur en un polígon industrial ni fora de la nostra ciutat. No volem estar fora de casa.

M’hagués agradat escriure sobre la bona voluntat del nostre equip de govern. Una vegada vaig escoltar que “el bon polític no ha de tòrcer les lleis a la seva condició, sinó tòrcer la seva condició d'acord amb les lleis”.

Doncs, vet aquí que el nostre govern fer tot lo contrari. Al juliol de 2012, quan l'Ajuntament explicava que estava estudiant si Al-Huda podia fer el trasllat i instal•lar-se a l'avinguda Badalona, a uns 150 metres de l'antic local i amb els mateixos veïns amb els que hem compartit la convivència quasi vint anys.

No hi ha res de nou perquè saltin les alarmes en la zona, la normativa urbanística vigent (el POUM aprovat el 2005) ho permetia. De fet, l'aprovació inicial de la modificació del POUM relativa a la regulació dels usos a Mollet es va fer en un ple municipal del 17 de desembre de 2012, sis mesos més tard que Al-Huda demanés permisos per el trasllat i instal•lar-se al nou local al 25.05.2012.(Contrapunt 11.10.2013 i EL 9 NOU 18.10.2013).

Les lleis han d’apagar focs i no crear-los com ha fet l’equip de govern. L’aprovació del POUM al 2012 és un clar exemple de mur construït pel govern.

No m'hagués agradat escriure aquest article sinó fos que l’equip de govern ha tocat la nostra convivència i el nostre futur. Quin futur tenim en un polígon industrial il•legalment, quin futur ens espera fora de casa? Tots som catalans, tots som molletans i en aquest temps hem conviscut sense cap problema. No ens mereixem anar-nos-en fora. Hem de construir ponts i no murs.

Joves  de comunitat islàmica Al Huda

Share