Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'Ajuntament de Montmeló i la Diputació de Barcelona signaran dissabte el conveni per a la cessió de la carretera que travessa el poble

Amb aquest traspàs el consistori ja no haurà de demanar permís al Servei de Carreteres per a cada actuació.

L'alcalde de Montmeló i el president de la Diputació de Barcelona, actual titular de la carretera BV-5003, signaran aquest dissabte, a partir de les 13 hores, a l'Ajuntament el conveni per a la cessió del tram que va des de la rotonda d’entrada al municipi des de la sortida del pont del riu Besòs fins a la rotonda de la ronda del Pedregar sota el pont de l’autopista AP-7.

Amb aquest conveni es farà efectiu el traspàs de la titularitat de la via, en aquest tram, de la Diputació de Barcelona a l’Ajuntament de Montmeló.

La Diputació es compromet a invertir 1 milió d’euros en la millora d’aquesta infraestructura mentre que l’Ajuntament de Montmeló haurà de fer-se càrrec del seu manteniment. Fins ara el consistori montmeloní es feia  càrrec del servei de neteja i manteniment de les voreres i arbrat.

Amb el traspàs ja no caldrà demanar permís al Servei de Carreteres de la Diputació de Barcelona per realitzar qualsevol actuació a la via.

El Pla de Mobilitat redactat en paral·lel amb el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal ja proposava una pacificació d’aquesta via, prioritzant les persones i el transport públic al trànsit de vehicles privats.

Fonts municipals han explicat que un cop posats en servei el Vial del Besòs i el de la Verneda del Congost per sota dels viaductes de la línia de Rodalies i d’Alta Velocitat, era prioritària la transformació de la via que travessa el municipi.

Així, la Diputació de Barcelona va encarregar a l’equip d’arquitectes JornetLlopPastor la redacció del projecte de reconversió de l’espai públic del centre històric de Montmeló, que suposa actuar en el tram que va des del carrer del Dr. Ferran fins a l’entrada del municipi per les piscines municipals.

Aquesta actuació es faria en dos fases, la primera, de la que ja està redactat el projecte, comprèn la transformació del tram que va des del carrer del Dr. Ferran a l’antic pont de Rodalies, en aquesta fase també s’intervindrà en el primer tram del carrer de Timbaler del Bruc i del carrer de Vic i a la plaça de la Vila.

La segona fase, encara en procés de redacció del projecte, comprendrà la transformació del carrer de Pompeu Fabra, des del pont de Rodalies fins a les piscines municipals, s’intervindrà també a la plaça de l’església, carrer de Santa Maria, carrer de Santiago Rusiñol i plaça de Sant Isidre.

La signatura del conveni permetrà iniciar les obres de la primera fase a final de juny de 2015.

Share