Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El camí fluvial del Tenes, de 30,9 quilòmetres, unirà Sant Quirze Safaja i Montmeló

El camí, connectat i habilitat en un 94,6% del seu recorregut, necessita dues actuacions a Sant Feliu de Codines i Parets per 'obrir el pas'.

El Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs ha presentat aquest dilluns el projecte que estan duent a terme els 8 municipis per on passa el riu Tenes, juntament amb aquest ens, per connectar i millorar els 30,9 quilòmetres de longitud del camí fluvial del Tenes.

En l'actualitat, el camí fluvial del Tenes està connectat i habilitat en el 94,6% de tot el seu recorregut i per unir Sant Quirze de Safaja i Montmeló caldria només dues actuacions "cal obrir pas, a Sant Feliu de Codines, on s’ha de passar per finca privada, i a Parets del Vallès, on hi ha un tram de 340 m desconnectat", va explicar el responsable de Medi Fluvial del Consorci, Manel Isnard.

"El primer ja està en vies de solució i l’obertura del segon és imminent ja que ben aviat s’iniciaran les obres de restauració necessàries per permetre el pas en tot aquest tram”, va detallar.

Un cop s’habiliti aquest tram a la part final de Parets, el camí arribarà a Montmeló, on permetrà connectar amb els camins fluvials dels rius Besòs (que arriba fins a mar), Mogent i Congost. A la resta de municipis, el projecte contempla actuacions de millora en determinats trams, per tal de facilitar i adequar més el pas.

El Tenes neix a Sant Quirze Safaja i transcorre per Sant Feliu de Codines, Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Parets del Vallès i Montmeló, on té lloc el seu aiguabarreig amb el riu Besòs. Es tracta d’un recorregut fàcil, amb poc desnivell (cota de 610 metres a 60 metres), ideal per a vianants i ciclistes i, fins i tot, apte per a discapacitats en alguns dels seus trams, que combina tot-ú artificial, asfalt i terreny natural.

Durant tot el seu recorregut, el camí del Tenes té diferents punts d’interès natural, patrimonial i paisatgístic, com són l’entorn de Sant Miquel del Fai (Cingles de Bertí), la bassa de Can Dunyó (Lliçà d’Amunt), entorns de paisatge forestal, agrícola i de ribera i gran diversitat de fauna, a més de permetre la connexió amb diferents rutes GR i PR (GR-5 Sitges-Canet de Mar, GR-97 riu Tordera-riu Llobregat, GR- 177 ronda Moianès, PR- C-10 Santa Eulàlia de Ronçana i PR- C 32 i 34 Lliçà d’Amunt).

El president del Consorci i alcalde de Parets, Sergi Mingote, va voler agrair a tots els municipis "l’esforç dut a terme per fer realitat aquest projecte i convertir el camí del Tenes en un espai natural més on la ciutadania pugui passejar, fer esport, sortides llargues i conèixer l’entorn”.

Mingote també va tenir paraules d’agraïment per a l’empresa Grifols, qui aportarà prop de 100.000 euros entre 2014 i 2018 per tirar endavant aquest projecte. Recordem, que el passat mes de novembre Grifols i el Consorci va signar un conveni de col·laboració mitjançant el qual l’empresa aportarà, entre 2014 i 2018, 26.500 euros anuals destinats a la rehabilitació del camí del Tenes i a l’estudi del retorn de la llúdriga.

Per la seva banda, el vicepresident del Consorci i alcalde de Bigues i Riells, Joan Vila, va manifestar la seva satisfacció amb el projecte perquè "amb la recuperació dels camins fluvials estem complint amb un compromís històric, tornant el riu al lloc que li toca i apropant els entorns fluvials a la ciutadania".

Share