Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Més de 5.200 estudiants han participat aquest curs 2014-15 en el programa “Viu el Besòs”

Enguany, els 80 centres educatius han procedit de 23 municipis de la conca del riu Besòs.

Un total de 5.209 alumnes, de 80 escoles i centres formatius, han pres part del programa d’educació ambiental Viu el Besòs, que organitza el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs. Una xifra que ha superat en més de 200 alumnes la participació del curs passat, quan se’n van comptabilitzar 4.905.

Per al president del Consorci per a la Defensa del Riu Besós i alcalde de Parets, Sergi Mingote, “cada any milers de nens i joves coneixen una mica més com funciona, i què i qui forma part del seu entorn fluvial gràcies al nostre programa educatiu, i aquesta és la millor eina perquè estimin els rius i aprenguin a respectar-los”.

De les 9 activitats incloses en aquest programa, un any més el taller impartit a l’aula ‘Vida d’un riu’ (amb 1.454 participants) ha estat el més demandat, amb el 28% dels alumnes. La resta d’activitats segons nombre de participants han estat ‘Bèsties i bestioles’ (amb 700), ‘Coneguem la depuradora’ (amb 655), ‘El riu a l’escola’ (amb 615), ‘El joc de l’Aiguòmetre’ (amb 575), ‘De la depuradora al riu’ (amb 525), ‘Rius de conte’ (amb 450), ‘Com tenir cura dels rius’ (amb 145) i ‘L’estat ecològic dels rius’ (amb 90).

Enguany, els centres educatius han procedit de 23 municipis de la conca del Besòs: Badalona, Barcelona, Caldes de Montbui, Canovelles, Castellar del Vallès, Centelles, Cerdanyola del Vallès, Figaró-Montmany, Granollers, La Garriga, La Llagosta, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Martorelles, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Adrià del Besòs, Sant Feliu de Codines, Santa Coloma de Gramenet i Santa Perpètua de Mogoda.

El programa s’adreça principalment a estudiants de segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria (ESO) i a estudiants de Batxillerat i Cicles formatius, així com a altres centres educatius específics.

Viu el Besòs va néixer el curs 1995-1996. Des d’aleshores, han passat per aquest projecte uns 92.000 alumnes de diferents municipis de la conca del riu Besòs.

Share