Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Sumem Parets i Ara Parets-ERC demanen una actuació conjunta com a municipi sobre la crisi humanitària de refugiats sirians

Les dues forces polítiques presenten accions concretes i demanen que s'abordi la qüestió a la Taula de Cooperació del 9 de setembre.

Representants dels grups majoritaris de l'oposició, Sumem Parets i Ara Parets ERC, han presentat una instància a l’Ajuntament sol·licitant que es tracti en l’ordre del dia de la propera reunió de Taula de Cooperació la crisi dels refugiats sirians i l'ajuda que des de Parets del Vallès es pot oferir.

Entre les accions concretes que sol·liciten els dos grups hi ha la creació d’una base de dades de persones de Parets disposades a acollir refugiats, obrir un compte bancari per a rebre donatius, una generosa aportació econòmica de l’Ajuntament per a despeses relacionades i que puguin assistir a la Taula de Cooperació del 9 de setembre formacions polítiques sense representació municipal com ICV o la CUP.

Alhora, les comissions de treball de Sumem Parets estan recopilant informació, parlant amb organitzacions no governamentals, ajuntaments ja adherits a la xarxa de ciutats refugi, sobre els passos a seguir per tal de poder afegir Parets del Vallès.

En un comunicat de premsa assenyalen que "darrere les últimes onades de refugiats i esdeveniments insòlits com la passivitat de les autoritats europees i govern espanyol, no podem quedar-nos de braços plegats".

Els Ajuntaments de Barcelona i Madrid han anunciat la creació d’una xarxa de ciutats-refugi per acollir els milers de persones que arriben a les nostres costes buscant asil i ajut a la terrible situació que estan patint al seu país. Ajuntaments com Sabadell, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, València ja s’hi han adherit.

El Fons Català de Cooperació ha anunciat que el més urgent ara mateix és l'ajuda en el capítol de ruta que “és on tenen més problemes els sirians de caràcter alimentari i sanitari. Hi ha entitats i ONGs que estan treballant en aquest aspecte com ACNUR o Metges sense fronteres però cal injectar recursos econòmics als agents que actuen en la ruta i connectar amb els municipis per on passa aquest èxode, Grècia per exemple, per prestar-los ajuda i recursos".

Share