Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

El Síndic de Greuges crida l'atenció al Govern de Mollet per manca d'informació en el cas de la mesquita

El defensor dels ciutadans sol·licita per segon cop la documentació del POUM de Mollet per verificar si era legal ubicar un nou centre de culte.

El Síndic de Greuges ha fet públic en un escrit la manca de col·laboració de l'Ajuntament de Mollet per aconseguir més informació sobre la instal·lació d'un centre de culte a l'avinguda Badalona de la ciutat.

A petició d'Ahmed Balghouch, el Síndic va sol·licitar al Govern de Mollet que els entregués la documentació del Pla General d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) que estava en vigor el maig de 2012, moment en què la Comunitat Islàmica Al Huda va presentar el permís a l'Ajuntament.

Des del juliol de 2013, el local d'aquesta associació -ubicat a l'avinguda Badalona- està precintat després de la decisió adoptada per part del consistori.

Tot i que el cas -de la clausura del local- està ara mateix en la via judicial, la comunitat Al Huda ha fet servir els seus drets i l'ha portat també al Síndic de Greuges.

De fet, l'adjunt al Síndic, Jaume Saura, assenyala que després d'haver fet el requeriment, l'Ajuntament de Mollet no els ha enviat ni l'informe ni la documentació del POUM en vigor el 2012, que serviria per resoldre la queixa presentada per Al Huda.

El Síndic afirma que 'l'Ajuntament de Mollet ha superat el termini de temps legal per respondre el requeriment' i per això ha reiterat novament a aquesta administració 'la sol·licitud i la tramesa de la informació de manera urgent'.

Després que l'Ajuntament es negués a donar permís per ubicar en aquest local una nova mesquita que substituiria la que està ubicada al carrer Sant Ramon, la darrera proposta d'Al Huda va ser la d'ubicar-hi un centre cultural. Aquesta alternativa també va ser rebutjada pel Govern de Monràs.

Ubicar-hi una mesquita quan es va fer la sol·licitud era legal

Des de l'esclat d'aquest conflicte, el president d'Al Huda, Ahmed Balghouch va denunciar que en el moment que la comunitat islàmica va presentar la sol·licitud de nova mesquita per ubicar al local, de l'avinguda Badalona, era completament legal.

Al Huda va denunciar que l'Ajuntament va modificar el POUM per tal d'impedir la ubicació posterior de la mesquita. Per altra banda, Balghouch assenyala que mentre l'Ajuntament no ha permès la ubicació d'un centre de culte islàmic en el mateix temps si que ha autoritzat l'obertura d'una església evangelista al centre de la ciutat.

Share