Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

La ciutadania de Martorelles triarà la bandera municipal oficial entre tres propostes definitives

Un dels criteris per confeccionar la bandera és que no pot anar l’escut municipal en aquesta però sí que els seus colors han de ser els esmalts que es representen a l’escut.

L’Ajuntament de Martorelles va acordar el passat 21 de setembre, en sessió ordinària del Ple Municipal, iniciar l’expedient d’oficialització de la seva bandera i demanar l’assistència tècnica de la Direcció General Administració Local (DGAL). Fins al 31 de gener s'ha obert un procés participatiu entre la ciutadania per tal que esculli una de les tres propostes que compten amb el vistiplau de l’expert en Heràldica i Vexil·lologia de la DGAL, Armand de Fluvià.

Segons fonts municipals, un dels criteris per confeccionar la bandera és que no pot anar l’escut municipal en aquesta però sí que els seus colors han de ser els esmalts que es representen a l’escut.


Per exemple, de Fluvià alertava que si es vol simbolitzar la murtra com un pal aquest hauria de representar-se en posició vertical que es com figura a l’escut. La bandera tampoc pot incorporar el color groc, ja que aquest esmalt no està present al blasonament de l’escut oficial.

Els colors que pot contenir la bandera són el blanc, el verd i el blau. L’estudi també especifica que s’ha de tenir en compte que els colors preferents són el blanc i el verd.

Les tres propostes finalistes, que compleixen amb els requisits esmentats per l’assessor en heràldica i vexil·lologia, són les que podeu veure a la fotografia d'aquesta notícia.

La ciutadania podrà votar la bandera que més li agradi per Martorelles a través del retallable del butlletí municipal del mes de gener entregant-lo a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania més propera i més endavant a través del web municipal.

Share