Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

L'Ajuntament de Montornès destinarà 27.000 euros, durant el segon semestre del 2013, al projecte de distribució d'aliments frescos

Unes 156 famílies, amb necessitats econòmiques, rebran durant els 6 propers mesos, un lot personalitzat amb aliments frescos.

L’Ajuntament de Montornès, la Unió de Botiguers i Cáritas han renovat fins al desembre la col·laboració en el projecte de distribució mensual d’aliments frescos. El Consistori destinarà durant el segon semestre del 2013, 27.000 euros (10.000 euros més que durant el primer semestre) la qual cosa permetrà incrementar amb més aliments els dos tipus de lots que es reparteixen. L’objectiu és complementar les aportacions dels productes de consum no immediat que ja fa Cáritas.

El lliurament dels lots se seguirà fent per setmanes a l’espai de l’edifici municipal Pintor Mir que l’Ajuntament de Montornès va dotant segons les necessitats. Fonts municipals han confirmat que unes 156 famílies amb greus dificultats econòmiques continuaran rebent, de manera mensual, durant el segon semestre de l’any, un lot personalitzat amb aliments frescos (carn, peix, ous, verdura, fruita i puntualment iogurts).

Igual que s’ha fet fins ara, els botiguers aportaran els productes a preu de cost, prepararan els lots segons les indicacions del Departament de Serveis Socials i el repartiment anirà a càrrec de voluntaris. A partir de setembre, mitjançant els Plans d’Ocupació Local, es contractarà una persona que donarà suport al programa i a la resta d’accions assistencials.

Així, el Consistori contractarà tres persones que formaran una brigada dedicada a neteges de xoc i a petits arranjaments a les llars. Els 5 plans que aglutina el projecte d’inclusió social per a la infància, la família i la gent gran es van posar en marxa al febrer. Es van contractar 4 persones durant sis mesos amb l’ajut del Servei d’Ocupació Local de Catalunya (SOC) a través del programa “Treball als barris”.

A partir d’ara l’Ajuntament tirarà endavant les actuacions amb els recursos del Projecte d’Intervenció Integral de Montornès Nord que subvencionen a parts iguals el Consistori i la Generalitat.

Paper del voluntariat social

Totes les accions assistencials desenvolupades pel Departament de Serveis Socials, compten amb la col·laboració d’una trentena de veïns que han rebut formació sobre voluntariat social. N’hi ha que ajuden en l’elaboració d’esmorzars i berenars per a 45 infants de famílies necessitades, en la distribució d’àpats a una dotzena de persones grans, i en el programa educatiu “Més enllà de l’horari lectiu” en què acompanyen 31 escolars a fer els deures a la Biblioteca de l’escola Marinada.

 

Share