Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Un miler de persones participa a la manifestació en contra del projecte de reforma de les pensions i de les retallades en serveis públics celebrada a Mollet

A l'acte convocat per la Comissió de Jubilats i Pensionistes de Mollet s'hi han adherit sindicats, partits polítics i diferents plataformes.

Èxit de la manifestació en defensa de les pensions i contra les retallades en els serveis publics que ha tingut lloc aquest dijous a la tarda pels carrers del centre de Mollet. La protesta s'ha iniciat a les 6 de la tarda, amb sortida des de la Plaça Prat de la Riba, i segons fonts de l'organització es calcula que haurien participat un miler de persones. Malgrat ser convocada per la Comissió de Jubilats i Pensionistes moltes altres associacions, plataformes, sindicats i partits polítics de l'esquerra molletana s'hi han adherit amb diferents lemes en les seves pancartes.

Els jubilats i pensionistes altertaven dies enrere dels perills de la reforma de les pensions que preveu el PP ja que suposaria una pèrdua del poder adquisitiu d'un 28% el 15 anys i una retallada de 33.000 milions d'euros. Cap altre partit polític al Congrés dels diputats ha volgut donar suport al PP en aquest nou projecte que ve a substituir el Pacte de Toledo, consensuat per la majoria de forces als anys 90.A més dels convocants a la manifestació d'aquest dijous -que ha durat poc més d'una hora- hi han assistit els sindicats CCOO, UGT i CGT, membres dels partits ICV-EUiA, ERC, PSC, IxM-CUP, PSUCViu, la Plataforma per la sanitat pública del Baix Vallès, l'Assemblea Popular de Mollet, la Plataforma d'afectats per l'hipoteca de la ciutat o la Coordinadora d'AMPAS de Mollet.Per això molts dels lemes de la manifestació estaven centrats en les retallades dutes a terme pels Governs Català i també el central en l'educació, sanitat o els serveis socials. La concentració ha finalitzat a la Plaça Prat de la Riba amb la lectura del manifest que defensa unes pensions dignes i uns serveis públics de qualitat.La Comissió de Jubilats i Pensionistes es va crear fa mig any i una de les primeres accions va ser la presentació a les oficines de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) d'escrits de reclamació oficials demanant que es revaloritzin les pensions d’acord amb l’IPC real de l’any passat, que va ser del 2,9%. La comissió considerava que l’augment generalitzat de l’1% de les pensions acordada pel govern de l’Estat incomplia les previsions existents i el pacte de Toledo perquè quedava lluny de la desviació de l’IPC.

Fotografies: Coalició ICV-EUiA (1), PSUC Viu Vallès Oriental (3, 4 i 6) i Independents per Mollet - CUP (2 i 5)

Share