Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Els Mossos descobreixen una nau industrial a Lliçà de Vall dedicada al conreu massiu de marihuana

L’operació policial s’ha saldat amb la detenció de dues persones i la intervenció de 534 plantes de marihuana.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Granollers amb la col·laboració d’efectius de la Policia Local de Lliçà de Vall van detenir el passat 3 de juny dos homes de 35 i 58 anys, de nacionalitat espanyola, veïns de Premià de Mar i sense antecedents policials, per un presumpte delicte contra la salut pública.

L’operació ha estat possible gràcies a l’estreta col·laboració amb la policia local de Lliçà de Vall, la qual a final de maig va informar els investigadors dels cos de mossos d’esquadra que a l’interior d'una nau del polígon industrial La Serra de l'esmentada població podria haver-hi un conreu de marihuana.
 
A partir d´aquell moment es va iniciar una investigació que confirmava que a l´interior de la nau hi havia una plantació de marihuana de grans dimensions. Els dos cossos policials van iniciar un dispositiu per tal de vigilar, localitzar i detenir les persones que estaven darrera dels fets investigats.
 
El dispositiu va donar els seus fruits el matí del 3 de juny quan van observar dos homes que accedien a l’interior de nau, la qual constava llogada des del passat mes de febrer. Els dos homes van quedar detinguts. Amb posterioritat els investigadors van realitzar una entrada i registre a la nau on es va localitzar una infraestructura desenvolupada per al conreu massiu de marihuana.

A l´interior hi havia diverses estances condicionades com a hivernacles amb un total de 109 llums halògenes de 600W de potència, diversos generadors d’ozó per a ocultar lolor a marihuana, aires condicionats, transformadors de llum, termòstats, un aparell de purificació daigua així com tubs dextracció d'aire.
 
Així mateix es van recollir 534 plantes de marihuana adultes i 445 testos buits. La nau disposava d'espai suficient per ampliar el cultiu fins al doble de l´actual capacitat i tot apuntaria a que aquesta ampliació era un projecte en execució donat que es va localitzar material nou pendent d’instal·lar a la planta principal.
 
Els detinguts havien habilitat també una habitació per  a l’assecat de les plantes, lloc on es van recollir 20kg de cabdells de marihuana que provenien d´anteriors collites. Els detinguts van manifestar que tota la infraestructura l’havien realitzat ells mateixos durant diversos mesos on havien treballat més de 12 hores diàries per tal d’adequar-la.
 
Es dóna la circumstància que els detinguts van realitzar una connexió elèctrica fraudulenta per tal de subministrar el corrent als diferents aparells de les plantacions i en l’actualitat s’estan realitzant gestions amb les companyes elèctriques per tal de corroborar els fets i imputar-los també un delicte de defraudació elèctrica.
 
El preu de la droga intervinguda hauria arribat als 90.000 euros en el mercat il·lícit. Segons han explicat fonts policials, els detinguts van quedar el llibertat un cop van declarar en seu policial a l´espera de ser cridats pel jutjat d´instrucció.

Share