'La Diada de Catalunya', de Jesús Pallàs

Aquest 11 de setembre tornem a celebrar arreu del país la nostra Diada Nacional i així és per acord del nostre Parlament i la voluntat majoritària dels catalans, però a Parets del Vallès sembla que l’acord del PSC amb PDC (ex-CDC) comporta certes retallades lèxiques, ja que en el díptic informatiu que reparteixen a les bústies de les cases del poble, s’ha perdut la paraula Nacional i passa a ser només l’asèptic Diada de Catalunya.

Register to read more...

'Natura, només hi ha una', de Sergi Mingote

Una data: 5 de juny. Una celebració: Dia Mundial del Medi Ambient. Un sentiment: satisfacció davant els reptes assolits. Un objectiu: continuar millorant el nostre entorn fluvial. Una alarma: manca de respecte i desequilibri entre home i natura. La millora dels entorns fluvials de la conca del Besòs és ja una realitat que ens fa sentir orgullosos i satisfets pels esforços fets per revertir una situació que, a priori, semblava irreversible. Un dels objectius d’aquesta recuperació dels entorns era i és, entre altres, que els ciutadans i les ciutadanes tornessin a viure de cara al riu, es retrobessin amb aquests espais, que ens ofereixen tantes alternatives d’oci, esportives i lúdiques, amb aquests jardins naturals.

Register to read more...

'Ser Comunista Avui', d'Antonio López

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista, Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'ésser comunista avui. Ser comunista avui, com ahir, és lluitar per una societat d'homes i dones lliures i iguals, per una societat en la que regeixi el principi de "a cadascú segons les seves necessitats; de cadascú segons les seves possibilitats". Igualtat social implica repartiment equitatiu de la riquesa produïda i redistribució igualitària dels beneficis per afavorir els que menys tenen.

Register to read more...