Missatge
  • Directiva de Privacitat Europea

    Aquesta web utilitza cookies per a administrar, navegar i altres funcions. Si vols seguir utilitzant la nostra web, has d'acceptar aquest tipus de dades al teu equip.

    Veure els Documents de la Directiva de Privacitat

    Tu has denegat les cookies. Sempre es poden acceptar.

Podemos-Podem i el premi obtingut per l'Hospital de Mollet

El centre hospitalari de la nostra ciutat és el primer hospital a Catalunya a obtenir la certificació internacional IQNET SR10 en responsabilitat social, el bon govern i la millora contínua. Durant l’entrega del guardó el president del Patronat de la Fundació Sanitària de Mollet, Martí Fabré, ha explicat “que tenen clar els objectius a curt i gran termini, que no poden ser altres que els de la sostenibilitat, la satisfacció dels ciutadans als quals donem servei, amb la màxima implicació i satisfacció dels professionals” i nosaltres ens preguntem moltes coses com a usuaris, molletans i com a ciutadans de Catalunya.

Segurament des de PODEM MOLLET representem a moltes més persones que no entenen les lletres rares que signifiquen les sigles d’aquest premi i que a les paraules Responsabilitat Social li donem un significat molt més ampli en aquest escenari social, econòmic i polític on actualment ens trobem.

Expliquem la realitat que pateixen els nostres ciutadans. Per què quan van a urgències han de passar moltes hores al passadís sense intimitat i patint una situació desagradable fins que no tenen una habitació a la unitat d’hospitalització corresponent, per què les esperes en una visita ambulatòria moltes vegades arriben a una hora o més, per què als pacients no els agrada el menjar de l’hospital i per què les llistes d’espera des que algú va al metge de capçalera i al final és operat supera el temps desitjat i estadístic.

I preguntem llavors als professionals de l’hospital. Si volen donar aquesta atenció als passadissos, si volen tenir a les unitats d’hospitalització cada vegada més quantitat de pacients amb patologies més agudes i greus amb el mateix personal i preguntem també als professionals de la sanitat de Mollet si volen que el seu sou hagi minvat des de l’any 2007 un 21%.

Sí, és veritat, viuen en una bombolla artificial durant un any pendents de realitzar les seves tasques dintre de les normes establertes i donant tota la seva professionalitat sense protestar per poder cobrar la part del seu sou retallat.

Davant d’aquesta situació injusta hem d’aguantar que aquells que des de la Generalitat fan retallades a la sanitat donin un premi al nostre hospital.

Per què? Per què ens adaptem bé al medi que cada dia ens escanya?

Els ciutadans i ciutadanes de Mollet i els professionals de la sanitat de la Fundació i els altres estaments que depenen de la Fundació, com l'hospital sociosanitari, la residència de la Vinyota i les residències per a gent gran de Santa Rosa i Pedra Serrada tenim moltes coses a dir sobre aquest premi i sobre la situació real de la sanitat a Mollet i a Catalunya.

No volem llistes d’espera per afavorir la sanitat privada ni a Mollet, ni a Catalunya, ni a la resta de l’Estat. No volem absorbir cada vegada més poblacions sense augmentar les plantilles dels treballadors. Els ciutadans volem tenir veu en els estaments que governen el nostre hospital per garantir i afavorir una gestió justa pel poble, no volem l’abús farmacèutic als nostres malalts d’hepatitis C ni retallades als nostres centres ambulatoris de la mà del senyor Boí Ruiz.

Des de Podem Mollet i moltes institucions més de la nostra ciutat creiem en la sanitat del tot pública, i tu? Ajuda’ns a lluitar i fer realitat els nostres drets.

Silvia Casellas Castellano, responsable Àrea Sanitat Podem Mollet.Infermera d'àrea quirúrgica Hospital de Mollet

Share